В какво се превръщат мечтите?

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 06 ноември 2019

Много жени живеят с мечти за създаване на идеална връзка. Момичетата искат любовта им да е като в приказка или филм. Чувствителни и привлекателни жени, силни и решителни мъже - това са главните герои на идеалната връзка, в която има изненади и страст.

Но не всяка жена разбира, че идеалните отношения невинаги са дълги. По-често, преследването на „приказния живот" разрушава човека. В първите месеци на отношенията между партньорите възниква любов, която носи огромен брой изненади, ярки емоции и прилив на ендорфини.

В такива моменти хората започват да се държат по-различно, отколкото преди това. Чувствата в началния етап на връзката допринасят за създаването на идеални отношения. В същото време, партньорите се опитват да не забелязват недостатъците на половинката си, като по този начин маскират своите собствени отрицателни аспекти. Напълно вероятно е след определен период страстта да започне да отшумява, а срещите, изпълнени с романтика, да бъдат заменени от обичайното ежедневие.

Това е напълно стандартен и естествен процес, но хората, които пълнят главите си с мечти за идеална връзка, ще преживяват един такъв преход доста болезнено и продължително. Ще се появят обвинения и претенции към партньора за липса на внимание, а раздразнителността от своя страна ще се увеличи. В резултат на такава връзка, ще възникнат редица разочарования. Нещо повече, за идеалистите най-страшното събитие, което се случва на този етап, ще бъде скъсването на отношенията. И тогава отново трябва да търсите за себе си „идеала", който изпълва живота ви с щастие.

Естествено, подобни събития ще се повтарят отново и отново, докато не се измени отношението на човека към промените. Освен това, ако постоянно мечтаете да намерите истински и идеален мъж , а след това се задоволявате с нещо съвсем различно, ще бъдете в постоянно напрежение, причинено от търсенето на жадувания образ и невъзможността просто да бъдете себе си. Освен това, ще имате постоянни скандали с партньора и ще го вините в неблагодарност. Това може да доведе и до прекъсване на отношенията в бъдеще.

Когато човек се стреми да намери „идеалния партньор", това най-често е причинено от желанието да се съобрази с общественото мнение и създадените стереотипи, наложени от рекламите и женските списания. По този начин жените винаги искат да докажат на обществото, че те и техният партньор са направени един за друг. Но подобно поведение може да доведе и до емоционално изтощение, защото през цялото време трябва да поддържате определен образ в очите на другите.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA