Може ли един подарък да ни направи по-толерантни и балансирани?

Намирането на перфектния подарък за любимия човек невинаги е лесна задача. Съществува страхът да не купим грешното нещо или да вземем онова, което би накарало някого да се почувства недооценен или пренебрегнат. Колко е важно да правим подаръци и помага ли ни това в живота?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 18 декември 2019

Ясно е, че процесът на избиране на подаръци по време на празниците може да бъда доста напрегнат. Единствената причина това да бъде така се оказва фактът, че всички се фокусираме върху вероятността да объркаме нещо, вместо просто да се насладим на възможността да накараме близките си да се почувстват обичани. Експертът по секс и връзки Мишел Кристенсен казва, че подаръците са страхотна възможност да придадем дълбочина на връзката си и да помогнем на човека до нас да се почувства специален. Разбира се, всеки може да заложи на класически подаръци като книги, шоколад или бельо, но Кристенсен съветва освен това, да помислим за нещата, които със сигурност знаем, че биха били приятна изненада.

„Влезте в процеса с много любов и чувство за хумор", съветват експертите, „Подаракът ви ще излъчва радост. Помислете за това като загадка: трябва да разкриете мистерията - какво ще накара партньора ви да се чувства обичан и почитан?"

Най-вероятно вече си задавате въпроса защо изобщо повдигаме тази тема и колко трудно всъщност избираме подаръци за най-близките си хора. Оказва се обаче, че това наистина не е лека задача за близо 50% от участниците в скорошно проучване на въпроса. Ако изберем правилният подарък и осъзнаем всички неща, които карат хората около нас да се чувстват добре, бихме могли да станем доста по-балансирани, спокойни и толерантни към останалите. Теза, която може само да радва всички търговци по време на празничния сезон.

Ако все още не сте взели подаръци за хората, които обичате, ето трите правила на експертите:

1. Може да бъде нещо съвсем малко, което обаче да се окаже голям жест.

2. Невинаги по-скъпо означава по-добро.

3. Ако изпитвате огромни затруднения, просто отидете при човека и попитайте.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA