12 (научно доказани и прости) начина да бъдем по-щастливи!

🎶 Clap along if you feel like happiness is the truth... 🎶

Димитър Андонов
Димитър Андонов 20 януари 2020

1. В края на всеки ден правете списък с нещата, за които сте благодарни. Споделяйте с приятелите и семейството си всичко онова, което ви е усмихнало или направило щастливи. 

2. Обградете се със синия цвят. Използвайте факта, че класическото синьо е цветът на тази година и се наслаждавайте на успокояващото му действие.

3. Намерете място за медитация в графика си. Може да е трудно, но ще си заслужава.

4. Похарчете част от парите си за другите. Знаем колко много искате онова кашмирено палто, коeто гледате по витрините от дълго време, но правете подаръци на останалите и дарявайте за благотворителност. Щастието, което подарявате, няма да остане незабелязано.

5. Измислете си график за тренировки, дори да са бързи. Може да са 15 минути тичане или 30 минути бързо ходене, но е добре да ги има.

6. Уверете се, че живеете в момента. Ако сте се отдали прекалено много на мисли за миналото или планиране на бъдещето, изпускате живота в настоящето. Сами знаете, че това не е добре.

000

7. Не забравяйте да се хидратирате. Чувствате се отпаднали и изпитвате болки в главата? Веднага посягате към хапче? Първо помислете дали сте приели нужното количество вода, тя наистина може да промени деня ви. 

8. Спете добре. Да, чувстваме болката ви, ако и вие в последния месец сте спали не повече от 7 часа на вечер. Хубаво е да се стараем да НЕ правим каквото и да било за сметка на добрия сън.

9. Поставяйте си постижими цели. Никой не обича да бъде подценяван, но обратният процес е не по-малко опасен и вреден за вас. Правете всичко по най-добрия възможен начин, но в границите на нормалното.

10. Усмихвайте се! Да, да, да. Звучи банално, но го правете.

11. Слушайте любимата си музика. Много от нея. По път за работа, по време на работа, по пътя към вкъщи. Ясно е какъв позитивен ефект има музиката върху нас, така че смятаме да се възползваме максимално.

12. Прекарвайте по-малко време в социалните мрежи. Разбираме, че не искате да изпускате новините от любимите си звезди или инфлуенсъри, но понякога наистина е по-добре да оставим телефона настрана.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA