5 болезнени истини за ревността

Говорим за ревността точно, директно и без никакви увъртания - сигурният начин да постигнем успех в любовта.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 23 февруари 2020

Ако някой каже, че никога не е ревнувал половинката си, най-вероятно ще излъже. Малко са тези, които имат безусловно доверие към любимите си хора, а в повечето случаи непрекъснатото "преследване" не изиграва добра шега. Опитахме се да съберем петте истини за ревността, така че дори да се появи в живота ни, да не позволим превръщането ѝ в основна точка от дневния ред.

1. Ако се уважавате, трябва да е взаимно

Когато сте в дългосрочна връзка, вие жертвате известна част от свободата си и това е напълно нормално. Мислете не само за вашите чувства, но и за тези на партньора си. Бъдете наясно с това от какво са породени, изслушайте всички гледни точки и подхождайте внимателно. Помнете обаче, че това, което давате, не трябва да бъде повече от това, което получавате, за да се избегнат всякакви разочарования.

2. Ревността в малки дози е... полезна?

Ревността не се появява без причина. Често пъти става въпрос за нещо повече от това, че сме харесали полугола снимка на бившето си гадже. Когато започнем да излизаме с някого, нямаме какво да губим, но ако продължим напред, е напълно нормално в даден момент да изпитаме ревност. От позитивна гледна точка, това е хубаво нещо, защото означава, че ви е грижа за взаимоотношенията ви и искате нещата да се получат. Да признаеш и приемеш, че това е нормално е толкова по-здравословно, отколкото да убеждаваш себе си в противното и да се преструваш, че нищо не се случва.

452

3. Не можете да се откажете от ревността? Добре, но първо направете това

Ако изпитвате огромна ревност към привлекателната си половинка и се съмнявате, че някой не би могъл да устои на изкушението, направете следното нещо, за да се предпазите от шизофрения или поне от истерия. В момента, в който тази мисъл се появи в главата ви, помислете много добре (за около 20 минути) какво я е провокирало, поемете въздух и стигнете до заключението, че най-вероятно всичко е плод на въображението ви.

4. Елиминирайте токсичните си навици. В-Е-Д-Н-А-Г-А!

Не си помисляйте да ровите в чуждите телефони и акаунти в социалните мрежи. Поводите за скандал са под път и над път, така че не предизвиквайте съдбата и не правете излишни драми, след като бихте могли да оползотворите времето си за нещо доста по-приятно...

5. Осъзнайте, че дори да са ви изневерили, това не е краят на света

Така де, не искаме да звучим песимистично или крайно пренебрежително, но в случай че са ни изневерили, не трябва да приемаме това като края на света. Естествено, че не е приятно, ако става дума за дългогодишен партньор, с който може да сте изградили нещо повече от романтика и секс, но в крайна сметка, ако нещо е трябвало да се случи, няма какво повече да направим.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA