Ще сложи ли пандемията край на секс сцените във филмите?

Може да ви се стори глупав въпрос, затова си представете, че снимките на "Сексът и градът" текат в момента.

Колкото и креативна да е сюжетната линия в един романтичен филм, секс сцените са тези, които изграждат любовната връзка между главните герои и я изразяват в абсолютна симбиоза с всичко останало. Ще оставим настрана факта, че в повечето случаи всичко е прекалено нереалистично и естетически красиво, защото знаем възможностите на филмовата индустрия, но нямаше как да не се запитаме следното. Живеейки във време, в което продължаваме да гледаме с убийствен поглед човека, който киха пред нас на опашката в магазина, как ще гледаме подобни сцени занапред?

57

Ясно е, че големите екипи на снимачните площадки в Холивуд ще трябва да направят още по-големи промени в начина си на работа, а секс сцените са само началото. Доста продуценти и сценаристи вече коментираха, че би било тъжно, ако се наложи те да бъдат сведени до минимум или изтрити съвсем от сюжетния план, тъй като знаем, че именно те привличат зрителите към екрана, като далеч нямаме предвид само „50 нюанса сиво" или леко лудия тазгодишен вариант в лицето на „365 дни".

Да се пренебрегне тотално пандемията и това, което тя промени в познатото ни ежедневие, със сигурност не е вариант. Особено след като звездите се осмеляват да излязат навън без маска и хилядите „безгрешни" техни почитатели веднага посочват с пръст тяхното „пренебрежително отношение".

57

Вариантите за продължаване оттук нататък са няколко, а всеки един от тях е абсолютно приложим. Сексуалните моменти във филмите от 50-те и 60-те години на XX в. са нещо ново, което кара хората да се изчервяват и дори леко да присвиват очи, ако гледат лентата в компанията на други. Тогава Одри Хепбърн и Джеймс Дийн споделят целувка, приближават се един към друг и точно преди същинското начало, камерата просто премества фокуса си или преминава директно към момента, в който двамата вече обсъждат колко страхотно е било преживяното. Като се замислим, май все още го правят?

57

Оказва се, че ъглите, които камерата улавя също са от голямо значение, точно както и при бойните сцени. При заснемането изглежда така сякаш актьорите се удрят, но двамата всъщност изобщо не докосват лицата или телата си. Очевидно съществуват такива варианти, в които да изглежда, че двама души се целуват, без да се налага това да се случва наистина.

Вероятно е и направата на тестове за коронавирус да се въведе като редовна практика на всички снимачни площадки в Холивуд и по света, не само за прекарване на приятна почивка в южната ни съседка. Определено звучи като мярка, от която актьорите и екипите на продукциите ще имат нужда, за да са сигурни, че имат нужната безопасност. Няколко хитови продукции на Netflix вече възобновиха работата си, след като актьорите се подложиха на доброволна 14-дневна пълна.

578

Може да звучи глупаво, че изобщо си говорим за нещо такова с всичко, което се случва в света, но ако сте от феновете на романтичните филми, със сигурност ще осъзнаете, че логиката е налице. Разбира се, интимността, без значение дали се изразява в див секс или не, няма да направи един филм наистина страхотен, но няма нужда да се лъжем, че една връзка е възможна, ако сексът между участващите в нея не се получава. Най-малко, подобните сцени придават една доза нормалност към иначе захаросаната представа за нещата, от която всички трудно бягат.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA