7 факта за секса, които определено ще ви изненадат

Може да сте чували, изпитвали или обсъждали част от тях, но никога не сте подозирали, че са (почти) научна истина.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 06 септември 2020

Тези седем факта за секса може да ви изненадат, да ви накарат да се замислите или пък да провокират желание за нещо различно. Каквато и да е реакцията, добре е да ги знаете, за да бъдете подготвени.

ЖЕНИТЕ МОГАТ ДА ПОЛУЧАВАТ ОРГАЗЪМ ПО ВРЕМЕ НА СЪН. Вероятно още от училищните години знаете, че това е нещо, което се случва само при мъжката половина от света. Да, но не съвсем. Абсолютно същото нещо може да се получи и при жените - нарича се нощен оргазъм, по време на който има изненадващ приток на кръв към клитора.

ФАНТАЗИИТЕ ЗА ДРУГИ ХОРА СА НЕЩО... НОРМАЛНО. Проучване установява, че 46 процента от жените признават, че са фантазирали за други хора по време на секс. Процентите при мъжете са 42 - това доказва, че се случва на всеки, което пък не трябва да го прави чак толкова голям проблем. Стига да не се случва постоянно, разбира се.

57

МОЖЕТЕ ДА УБИЕТЕ СОБСТВЕНОТО СИ ЖЕЛАНИЕ ЗА СЕКС. Има много неща, които пречат на пълноценния ни сексуален живот, но знаете ли, че липсата на достатъчно сън значително понижава нивата на тестостерон? Да, имайте го предвид при следващия път, в който Netflix примамливо предложи бутона next episode.

КАМА СУТРА НЕ Е САМО СЕКС. Може да я приемате като Библия или супер експертен наръчник по секс, но в нея има над 250 различни техники за целувка. А тя, като нещо, което човекът до нас разбира преди да се стигне до леглото, е добре да бъде хубава.

ПО-ЗДРАВИ, АКО ОБИЧАТЕ САДО-МАЗО? Ако сте сред почитателите на BDSM игрите, но се срамувате да го признаете, няма смисъл, защото изследвания показват, че хората, които обичат експериментите в спалнята са психически по-здрави и отворени от тези, които рядко бягат от ваниловото удоволствие. Няма как да сме сигурни, че това проучване е по-различно от "някой каза нещо", но все пак... 

57

СЕКСЪТ МОЖЕ ДА НАМАЛИ ЧУВСТВОТО НА ТРЕВОЖНОСТ. Знаете онова чувство на спокойствие след секс? Моментът, в който се чувстваме прекрасно и не ни се иска да мърдаме от леглото поне 15 минути? Това е така, защото хормоните, които тялото ни отделя, помагат да се справим с тревожността и чувството на безпокойство. 

СЕКСУАЛНОТО УДОВЛЕТВОРЕНИЕ В ДЪЛГОСРОЧНИТЕ ВРЪЗКИ НЕ Е СВЪРЗАНО САМО СЪС СЕКС. Ясно е, че една връзка няма как да се получи за дълъг период от време, ако сексът между партньорите не е такъв, какъвто двамата са си го представяли. Специалисти обаче стигат до извода, че след една определена възраст важното е "гушкането, целуването, смеха заедно и това да казваш "Обичам те". Вероятно имат право! 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Фотография: Profimedia, unsplash.com. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA