Какво е полиаморна връзка и подходяща ли е за нас?

Нов ден - нова дефиниция за любовта. Нека разберем какво прави полиаморните връзки толкова успешни и в същото време толкова трудни...

Силвия Канин
Силвия Канин 03 май 2021

Преди броени дни Уилоу Смит, дъщерята на Уил Смит и Джейда Пинкет, обясни, че вярва в полиаморната любов и само няколко минути по-късно търсенията на тази дума в Google скочиха лудо нагоре.  Ако и вие се чудите коя е поредната новост в света на любовта, то ние ще ви обясним кратко, точно и ясно, за да разбрете дали е за вас... 

Какво е полиаморна връзка?

Това означава, че можеш да си във връзка с повече от един човек и всички те да са наясно и в мир с тази идея. Изразът "отворена връзка" се припокрива с идеята за полиаморна връзка, но не точно. Свикнали сме да мислим за отворените връзки като връзка с един основен човек, с който сме наясно, че се виждаме и с други хора, но не говорим за тях и всичко остава някак в сянка и забулено в тайна, за да не нараним някой по веригата. Полиаморните връзки се характеризират с абсолютна откровеност и факта, че можем да имаме 3-4-5 гаджета и всички да знаят за останалите. 

За кого са подходящи полиаморните връзки?

Този въпрос е лесен. Те са идеални за онези, които намират моногамията за извънредно трудна, за хората, които обичат да експериментират, но са честни и не обичат емоционалната драма и притеснения в любовта. Специалистите твърдят, че двойките, които практикуват полиаморната любов имат по-силна емоционална връзка и опознават себе си много по-добре и по-истинно, заради факта, че говорят за сексуалните и емоционалните си нужди без притеснения. 

Дали полиаморната любов е подходяща за дълъг период от време не можем да кажем. Все някога човек попада в плен на неукротимата любов към някого, която те кара да мислиш само за него.

Дали полиаморните любовници могат да контролират чувствата си... Това е въпрос, който исрено ни вълнува...

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA