Идеалната почивка: 5 места без автомобили

Всички, които предпочитат осъзнатия туризъм или просто искат да прекарат уикенда далеч от магистралите и колите, могат спокойно да се доверят на тези дестинации.

Поркерол, Франция

Този остров, разположен край бреговете на Френската Ривиера, между Марсилия и Ница, беше обожаван от Едит Уортън, Чарли Чаплин и Марк Шагал. До това райско място може да стигнете само по вода, например с ферибот от пристанището La Tour Fondue в град Йер пътуването отнема половин час. На Поркерол всички се придвижват или пеша, или на велосипед, автомобилите там са забранени. През 70-те години Франция решава да запази природата си от презастрояване и да изкупи обратно 80% от територията, а обектите с архитектурна стойност се пазят ревниво. На острова с площ от седем на три километра има лозя, диви гори и безупречно чист бряг. Не пропускайте Националния парк Пор-Кро и плажа Нотр Дам.

Идеалната почивка

Лас Каталинас, Коста Рика

Пет хиляди хектара - и никакви автомобили. Цялата територия на това уникално място е заета от диви плажове, джунгли, гъсти гори и къщи по крайбрежието. Градчето Лас Каталинас е издигнато от предприемача Чарлз Бреуер през 2006 г., който се фокусира върху природата, здравословния начин на живот и възможността за ходене пеша от дома до магазините и кафенетата. И всичко това - до вълните на Тихия океан. Какво повече може да иска човек за една пълноценна почивка?

Идеалната почивка

Ламу, Кения

Точно под екватора се намира остров Ламу - собственост на Кения. Тук, заобиколени от тюркоазените води на Индийския океан, можете да живеете като Робинзон Крузо. Насладете се на разходките в тихия местен град, където няма автомобили, на красотата на крайбрежието с платноходки, на залезите на плажа и очарователните ресторанти, където можете да прекарате цялата вечер.

Идеалната почивка

Остров Хидра, Гърция

В това древно място колите са заменени от магарета, велосипеди и лодки. В Сароническия залив, на юг от Атина, са събрани всички красоти, с които Гърция е известна: снежнобели къщи, малко пристанище, диви тюркоазени заливчета, където на човек му се иска да се гмурка и да плува безкрай, традиционни ресторанти с местни видове риба. Почти всичко, което обожаваме да правим и виждаме през лятото.

Идеалната почивка

Ил дьо Бреа, Франция

Лице в лице с Пемпол, община Ил дьо Бреа е известна като място за уединение и релаксация. Много редовни гости се връщат всяка година заради девствената природа, пешеходните турове и кристалното море. Камелиите, смокините, хортензиите и палмите са основните обитатели на този бретонски рай.

Идеалната почивка

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA