Синьо лято

Невена Дякова
Невена Дякова 20 юни 2019

Кристалните води на Колимбитрес 

Колимбитрес, поглед от високо

Каналът на любовта на остров Корфу

Скалното великолепие с име Саракинико

Контрастът между синьо и розово на Елафониси

Лалария, перфектният бекграунд за вашите Instagram кадри

Дори да не обичате морето, има плажове, които ще ви влюбят в него

Някои се намират на хиляди мили разстояние от нас в Атлантика, Тихия и Индийския океан, но други са твърде близо... край прелестните брегове на Гърция и прилежащите й острови. Забравете за Малдивите, Карибите и Френска полинезия, поне за малко, защото близката ни в георграфски и културен план алтернатива, не е за подценяване! Ето няколко гръцки плажа, които ще направят лятото ви незабравимо:

Колимбитрес

Формиран от 3 по-малки плажа, разделяни от скалисти образувания, Колимбитрес предлага кристалночисти и плитки води, перфектни за семейна ваканция. Отидете по-рано, за да си запазите място, тъй като е силно посещаван. Единичната цена на чадър там е 12 евро, а на разположение на туристите са също напитки и храна от близките заведения на прилично високи за сезона цени.

Canal D’amour (Каналът на любовта)

Намиращ се в най-северната част на Корфу, т.нар. Канал на любовта е красиво скалисто формирование, дало живот на не една и две легенди. Най-известното вярване, свързано с канала, е това, че ако влюбена двойка го преплува, ще остане завинаги заедно.

Саракинико

Част от Милос, Саракинико е разположен в северната част на острова. Известен със своя „лунен пейзаж", плажът дължи облика си на провокираните от северните ветрове вълнения, които са създали причудливи форми в скалите край него.

Елафониси

Най-красивият плаж в западната част на Крит, а според някои – най-красивият на целия остров... Елафониси е известен със своята розова пясъчна ивица, която създава уникален цветови контраст с обграждащата го морска шир. Намира се на 75 км отстояние от Ханя, вторият по-големина град на острова, откъдето може да наемете автомобил или да закупите билет за автобус до Елафониси.

Лалария

Достъпен само по море, Лалария е уникален плаж, намиращ се в североизточната част на остров Скиатос. Заобграден от уникални бели скали, този плаж ще се превърне в най-добрия декор за вашия летен Instagram feed.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA