Apple и New Museum ни канят на арт разходка в Париж, Лондон, Ню Йорк и други градове

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 01 август 2019

Корпорацията Apple създава добавена реалност с нюйоркския New Museum и уважавани художници. От 10 август в шест града ще станат достъпни „не само произведения на изкуството, а цели светове”, разказват организаторите за арт разходките с Карстен Хьолер, Джон Джорно, Пипилоти Рист, Ник Кейв, Цао Фей и Натали Юрберг с Ханс Берг. Безплатните маршрути [AR]T Walk - първата и основна част от арт проекта на Apple - ще се появят в Париж, Лондон, Ню Йорк, Сан Франциско, Хонконг и Токио.

Продължителността на [AR]T Walk сесиите е от 90 минути до два часа и до десет души едновременно могат да участват в тях. Преди да влезе в контакт с „променения" град и да разглежда творбите на художниците, всеки ще получи iPhone и слушалки.

За тези, които се интересуват от изкуство, има още две възможности: във всеки Apple Store по света от 10 август може да включите „плаващата във въздуха” инсталация Amass на Ни Кейв, както и да минете 90-минутен курс за работа с добавена реалност. За нея и за езика за програмиране Swift ще ви разкаже Сара Ротберг - нюйоркска художничка и преподавателка, член на платформата New Inc в New Museum. Можете да научите повече за проекта и да се регистрирате за [AR]T Walk сесиите от 30 юли.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA