Най-безопасните за живеене градове в света

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 03 септември 2019

Ако планирате пътуване или искате да се преместите да живеете в друг град, определено трябва да се запознаете с класацията на най-безопасните градове в света. Тя е съставена от експерти на изданието The Economist, класирайки 60 града въз основа на 57 показателя. Основните критерии за създаване на рейтинга са дигиталната сигурност, здравната сигурност, инфраструктурата и личната сигурност.

Според проучването, сега 56% от световното население живее в градовете. А до 2050 г. броят на гражданите ще се увеличи до 68%. И градското управление ще играе основна роля за определяне на качеството на живот на хората, а ключовият елемент за качеството на живот ще бъде способността на градовете да гарантират безопасността на своите жители, предприятия и туристи.

Токио
Токио

Най-сигурният град в света се оказва Токио. На второ място е Сингапур, като губи само половин точка от лидера. Първата тройка завършва град Осака.

В челната десетка също са включени Амстердам, Сидни, Торонто, Вашингтон, Копенхаген, Сеул и Мелбърн. А най-опасните градове в класацията са Янгон, Каракас и Лагос. За съжаление, нито един български град не е включен в класацията.

Пълния списък и характеристиките на проучването може да видите ТУК.

Сингапур
Сингапур

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA