Екотуризъм - новата мисия на Хари и Меган

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 04 септември 2019

Принц Хари обяви първото съвместно предприятие с Меган Маркъл за насърчаване на екологичния туризъм. Програмата Travalyst ще помага на туристите да вземат по-екологични решения по време на пътуване (например ще разказва на пътниците за начините за намаляване на атмосферното замърсяване по време на полети или как да подкрепят местната общност в страната, в която отиват туристите). Хари работи над тази програма повече от две години, съвместно с компаниите Booking.com, SkyScanner, CTrip, TripAdvisor и Visa.

„Пътешествията има уникалната способност да отварят умовете и сърцата ни към различни култури, за да ценим дълбоко онова, което може да предложи нашият свят", казва Хари в изявление за програмата. „Нашият свят е изправен пред екологична заплаха с безпрецедентни размери. И тъй като туризмът неизбежно расте, е наложително да се ускори приемането на методи за екологичен баланс и да се балансира ръстът на пътуващите с нуждите на околната среда и местните хора. Обединяването на компании, потребители и общности е най-добрият ни шанс да защитим екзотичните дестинации, редките животни и екосистемите за бъдещите поколения”, казва Хари.

Както знаете, Меган и Хари обичат да пътуват. А сега първородният им син Арчи също ще стане запален турист - бебето тръгна на първото си турне на петмесена възраст и стана най-младият монарх –пътешественик.

Хари и Меган

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA