Най-добрите уелнес дестинации за тази есен

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 25 септември 2019

Лятото приключва и скоро ни очаква истински студ. Работният сезон е в разгара си и организмът ни е подложен на стрес: резки промени в температурата, влажно време и в крайна сметка присъщото за това време на годината мрачно настроение. Но има места, където да възстановим напълно силите си. Запознаваме ви с трите най-добри уелнес направления.

THE MULIA, MULIA RESORT&VILLAS, НУСА ДУА – БАЛИ

THE MULIA

Бали е истински рай на земята. Място, където да отидете, за да се разсеете от суматохата на града, да се потопите в съвсем различно измерение и да почувствате нов ритъм на живота. Луксозният The Mulia, Mulia Resort&Villas на брега на океана предлага на своите гости да възстановят баланса си чрез уелнес програмата Lifestyle Wellness Program, създадена от директора на Mulia SPA г-жа Yunni, която работи в СПА индустрията повече от 15 години и е обучавана в едно от най-престижните училища за уелнес и масаж в света - Chiva Som.

Програмата включва индивидуално подбрани спортни дейности под ръководството на инструктор, индивидуално оформено нискокалорично меню, посещение на Wellness Suite - уелнес зони в хотелския СПА център, СПА ритуали и козметични процедури. Програмата започва с кратък крос или разходка с бързо ходене. Преди закуска участниците ще се насладят на йога и половинчасова медитация. Закуската включва детокс напитка на базата на джинджифил и морска сол. Гостите могат да изберат една от хранителните програми, в зависимост от предпочитанията си: детокс, програма за подобряване на храносмилането, хранене с високо съдържание на витамини или с високо количество антиоксиданти. След закуска можете да посетите Wellness Suite - зона за хидромасаж, хамам и ледена пещера.

Спа процедурите се избират заедно със специалист, като се вземат предвид нуждите и желанията на гостите. За процедури тук се използват ароматни масла от плумерия и лимонова трева, иланг-иланг, жасмин и чампака. Масажът, извършван с помощта на нагрети купички от кокосови черупки, е много популярен. Смята се, че има силно антидепресивно действие.

СASTELLO DI GUARENE ПИЕМОНТ, ИТАЛИЯ

Сastello Di Guarene

Замъкът Castello di Guarene, построен от изключителния архитект Филипо Джуваре в началото на 17 век, се намира близо до Алба и е включен в наследството на ЮНЕСКО. Тук можете да отпуснете душата и тялото си, разхождайки се през безкрайно красивите градини, посадени още през 17-ти век, наслаждавайки се на автентичния интериор, висококачественото обслужване на петзвезден хотел, гастрономическия ресторант и необичайния СПА център, разположен в скала.

Сводовете на пещерата, в която се намира, образуват пространство, идеално за уединение и релакс. Специалните светлини подчертават релефа на стените и създават загадъчна, приказна атмосфера.

СПА центърът е специализиран в лечението с пара и вода, арома- и хромотерапия. На гостите се предлагат терапевтични душове, финландска сауна, хамам, където провеждат специалната процедура за ориенталска баня, пътеката Кнайп. „Емоционалният тунел” с ароматен душ и хромотерапия заслужава специално внимание. Басейнът предлага панорамна гледка към огромните простори на италианските градини, простиращи се до Алба.

NOVESSENTIA ЛАГО МАДЖОРЕ, ИТАЛИЯ

NOVESSENTIA

Хотел Novessentia е разположен в една от перлите на италианските курорти - живописно място, заобиколено от вековни дървета, в резерватната зона на известното езеро Лаго Маджоре. За тези, които искат да отделят време на физическата си форма, да преосмислят храненето си и да диагностицират организма си като цяло, тук са предвидени всички условия. Именно в Novessentia е бил открит първият медицински спа център Novessentia medical center под ръководството на опитната д-р Кармен Салваторе. В многофункционалния медицински център можете да преминете през всякакви уелнес процедури: диагностични, профилактични, почистващи, както и насочени към детоксикация на тялото и намаляване на теглото.

Една от тях има ефект на инфрачервено лъчение върху организма. Получасовата сесия е еквивалентна на пробег на маратон!

След изчерпателен преглед, на всеки гост се дава меню с персонализирана диета, разработена, като се вземе предвид неговата кръвна група, и сред разнообразието от козметични процедури можете да намерите например 3D тест на кожата, който ви позволява да прогнозирате и предотвратите отрицателни промени във външния си вид в бъдеще.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA