Родният дом на Хари Потър се дава под наем в Airbnb

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 08 ноември 2019

Airbnb

Airbnb

Airbnb

Airbnb

Airbnb

Феновете на историите за Хари Потър вече ще могат да се потопят във вълшебната атмосфера на дома му, като чрез платформата Airbnb резервират стая в къщата, където са снимани филмите. Къщата се намира в английското средновековно село Лавенхам, в графство Съфолк, което е послужило като място за снимките. Според сюжета, именно там се е родил и е живял в първите си ходини Хари. Също там, преди да намерят смъртта си от ръката на Волдемор, там са живели и родителите на момчето - Джеймс и Лили Потър.

Цената на стая за две нощувки (минимум) е 254 британски лири. Сумата включва не само настаняване, но и английска закуска, която се сервира ежедневно в трапезарията на хазяйката. Общо къщата разполага с две стаи за гости, във всяка от които има легло, отделна баня, телевизор и Wi-Fi. Гостите могат да ползват и салона с камината, както и градината.

Резервациите няма да бъдат правени за семейства с деца и домашни любимци, както и за хора, които имат двигателни  увреждания. Според собствениците, това се налага заради възрастта и планировката на къщата.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA