Изгубеният италиански град, който почти изчезва от картата

Чивита ди Баньореджо e истинска перла в италианската корона, но очевидно това не е достатъчно.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 11 април 2021

Има място, на което може да бъде усетена атмосферата на Средновековието и Ренесанса и това е малкото градче Чивита ди Баньореджо, разположено в Централна Италия

Само на около 120 километра северно от Рим, градът е от онези световни локации, запазили историята си и не променили се с течението на времето. Някога Чивита и Баньореджо са били два отделни града, до които днес се стига само пеша, след предварително пътуване с влак и автобус или пък автомобил, тъй като няма опция за директен полет.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ГОРЕЩИЯТ TRAVEL ТРЕНД, НАРЕЧЕН СОЛО ПЪТУВАНЕ

Въпреки че възможностите за туристически развлечения са много (разходка из Римската арка и Градината на Мария - истински оазис в дома на жена, който тя предлага на туристи заради гледката към близкия каньон), местността е известна като "умиращият" или "изгубеният" град, тъй като в него живеят малко хора, а голяма част от сградите вече са собственост на частни инвеститори, които планират да направят комплекс.

Това е и причината жителите на Чивита ди Баньореджо да търсят помощта на UNESCO и получат място в Списъка на световното културно и природно наследство. Надяваме се, че ще успеят, защото мястото наистина изглежда впечатляващо. Във всеки възможен смисъл.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA