Аз, ти и плажът на мечтите ни!

Проучване на Onbuy.com разкри 5-те най-уединени, но безумно красиви плажа в Европа

Невена Дякова
Невена Дякова 30 май 2021

Красив, не значи непременно посещаван и залят от тагове плаж. Или такъв, на който водата наистина е тюркоазена, но място за хавлията ви няма, освен ако не станете с първи петли, за да сте сред ранните му посетители. 

Понякога и най-живописният бряг на света може да ни остави с резерви, ако е претоварен с туристи, всеки от които иска да си направи перфектното селфи на фона на "пуснала котва" яхта за милиони. 

За любителите на морето, но също уединението, с помощта на OnBuy.com GRAZIA представя 5 невероятни опции за плаж в условия на силно намалено човешко присъствие. 

1. Kimilia - Кефалония, Гърция

Тясна пътечка, прегърната от кипариси и маслинови дръвчета, ще ви отведе до този почти миниатюрен, но лишен от тълпи гръцки плаж, който се оказва мястото с най-малко туристически тагове на стария континент.  

2. Sa Forcanera - Испания

Разположен в района на иначе широко посещаваната местност Costa Brava, Sa Forcanera ще ви подари малка ивица златист пясък и драматичния фон на високите скални брегове наоколо.

SaForcanera

3. Melide - Испания

В Топ 3 на най-малко посещаваните морски бижута на Европа отново попада испански плаж. Разположен в област Галиция, Melide ще ви зарадва с едни от най-уникалните и спиращи дъха залези. 

Melide

4. San Blas - Малта

Намиращ се на живописния остров Gozo, San Blas е достъпен само пешеходно, но страхотните условия за шнорхелинг и липсата на множество туристи, ще наградят усилията ви!

5. Dafnoudi - Кефалония, Гърция

Ако по някаква случайност Kimilia ви се стори твърде населена за деня, винаги може да опитате късмета си на Dafnoudi. Не пропускайте да разгледате интригуващите скални пещери, които се намират в дясната част на залива. 

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA