Една Гърция, а толкова много места!

Кой е най-красивият гръцки остров, подходящ за вашето лятно бягство?

06 юли 2022

Любимото лято е тук и вече всички се замисляме за плаж с коктейл в ръка. Готови ли сте да отдъхнете на красив гръцки остров? Е, сигурни сме, че отговорът на този въпрос е "да"!

С над 3 000 острова, Гърция ни предлага изключителни възможности за лятна разхлада. Може би не знаете, но едва 120 от тях са постоянно населени. Независимо кой от тях изберете, всички крият уникални природни красоти. И нито един не може да бъде сравняван с предходния.

Предлагаме ви поглед върху седемте класики, а оставаме на вас да решите кой остров отговаря на вашата личност най-добре. Всички те ни предлагат неземни красоти.

Една Гърция, а толкова много места!

Крит – най-големият и разнообразен гръцки остров

Тук ще откриете фантастични плажове, красиви градове и исторически забележителности.

В живописния пристанищен град Ханя ще усетите духа на османци и венецианци. Тази специална комбинация от различни епохи прави от разходката едно истинско преживяване.

Остров Крит е подходящ както за семейни пътувания, така и за любителите на културата и историята.

cvvvvv

Корфу – най-зеленият гръцки остров

Жителите на остров Корфу са известни с гостоприемството си. Древните маслинови горички, живописните заливи и очарователни села са основото, което можете да видите тук. Любителите на природата ще бъдат очаровани от цветната флора. Разнообразието от растения и множество маслинови дървета правят острова най-зеления между гръцките острови. Този гръцки остров е идеален за всеки, който иска да комбинира плажната почивка с екскурзии.

fff

Родос – любимият остров на бога на Слънцето

Слънцето грее 270 дни в годината на това очарователно местенце. Тук ще откриете един наистина приятен контраст между разнообразния пейзаж от плажове, планини и дълбоки зелени долини. А Линфос е едно от най-красивите села в Гърция. То е абсолютен магнит за посетителите. Родос е идеален и за любителите на плажните занимания. Плажовете му са идеални за семейства, за водни спортове и дори за гмуркане. 

nn

Остров Кос – най-слънчевият гръцки остров

Кос е плажен рай, целунат от слънцето. Тук ще откриете предимно пясъчни плажове. А на север е идеално за семейна почивка. Paradise Beach определено е един от най-красивите плажове на острова. Насладете се на чиста вода и мек пясък. Основното градче пък е идеално, както за дневна, така и за вечерна екскурзия. Тук можете да пазарувате сувенири или да изпиете любимото кафе на брега.

bbb

Миконос – абсолютният хит на гръцките острови

Една от най-добрите европейски дестинации в Instagram е Миконос. Истинска пощенска картичка. А за любителите на най-скъпите ресторанти – тук можете да ги откриете на крайбрежната алея. Можете да се разхладите на многобройните плажове и заливи на Миконос. Освен това, Миконос е толкова популярна дестинация и заради своите партита. Но ако искате да се насладите на гръцката история, то тогава трябва да изберете друг гръцки остров за почивката си.

456y

Закинтос – красотата на Йонийско море

Красивият гръцки остров Закинтос е истински плажен рай. Заливът на контрабандиста е може би един от най-популярните фонове за снимка тук! До него можете да стигнете само с лодка. Има множество красиви зони за гмуркане – сините пещери дори са подходящи и за каране на кану.

Ако имате нужда от друг тип изживяване, то трябва да наемете кола под наем. Пътните условия са отлични, а селцата са изключително приятна дестинация. Разгледайте манастирите и се насладете на гледката от старата светлинна кула.

bbb

Санторини – Най-красивият гръцки остров

Побелелите къщи, сините покриви и прозорци са типични за архитектурата на Санторини. А град Оя украсява многобройни пощенски картички и е популярно място за снимки на всички инфлуенсъри. А за залезите, казват че едни от най-красивите в целия свят!

Санторини не е типичният остров за плажна почивка. Има красиви плажове, но по-често са с чакъл или тъмен пясък. Това е така, поради вулканичния произход на острова. Често двойките избират острова за медения си месец като го прекарват в красиви пещерни къщички, водещи ви към морето.

xxcxcxc

Ако наистина искате да видите тази гледка със собствените си очи, то не чакайте повече.

Независимо дали за почивка на плаж, туристическа ваканция, сърф или култура – Гърция има по нещо за всеки вкус. Вие сами решавате кой гръцки остров е най-подходящ за вашето лятно изживяване.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA