Къде да отидем, ако искаме романтично бягство за уикенда?

Тези три места ще ви покажат, че любовта може да ухае на борови иглички.

Невена Дякова
Невена Дякова 05 август 2023

Ще ви разберем, ако искате private басейн с вертикална панорама към калдерата на Санторини, но в тези 3 бутикови хотела, ще откриете, че лятото може да бъде не по-малко романтично сред зелените пейзажи на Алпите и западния бряг на Португалия.

Започваме с Haller Suites & Restaurant, наличен в Instagram с профила @sleepinthevineyards. Малък семеен хотел в сърцето на Доломитите, където любителите на природата и хубавото вино ще открият престой, облечен в най-фина дизайн формула. Намира се в Бриксен, или Бресаноне, както е италианското име на селището, който ще ви изненада с многовековната си история, оживен откъм ресторанти и места за развлечение център, удобни комуникации към най-популярните планински маршрути в региона. На 3 етажа, вкопани в хълмистото лозе на имота, се намират 15-ина суита, които ще ви предложат спираща дъха гледка към градчето, медния камбанен звън на средновековна катедрала и директната връзка към fine dining ресторанта AO, където ще опитате изкушаващи оригинални рецепти, вдъхновени от италиано-австрийските корени на мястото. 

Оставаме в Алпите, но доста по-източно от обичайната ни представа за тях, за да посетим една малка, но безкрайно красива балканска страна. Словения постепенно се очертава като следващата тренди дестинация в Европа, а невероятните й планински пейзажи имат основна роля за тази оптимистична прогноза. Особено когато социалните мрежи изобилстват от магичните кадри на езерото Bled, в което се намира живописен малък остров с островърха църква, до която може да стигнете с лодка... Съвсем естествено основната туристическа атракция за региона води до появата на множество хотели от ново поколение, между които едноименният за съседното на Bled езеро Bohinj...  който, признаваме си, нямаме търпение да посетим в най-скоро време!

Teima се намира в Alentejo, който някои YouTube-ъри с право наричат "най-доброто от Португалия". Или поне... най-доброто от крайбрежната й част, известна с много по-натоварения откъм туристи и забавления Algarve. За разлика от гореспонатия, Alentejo предлага спокойствието на провинцията, в която има поравно гори, селскостопански площи, красиви стръмни брегове и живописни златисти плажове - перфектни за сърфисти в океанската си част и подходящи за падълборд, ако предпочетете да постелите хавлията си край речния естуар на Odeceixe. Но нека се върнем към Teima! Бутиково B&B с 5 суита и 4 стаи, елегантен infinity басейн, маслинова горичка, стопански двор с 4 магаренца и 2 кози и живописно езеро, в което плуват патета и костенурки. В Teima няма ресторант, но има невероятна следобедна закуска комплимент от собственичката Луиза, както и безпогрешните й препоръки за крайбрежно заведение - само на 7-10 минути с автомобил от вратите на имота.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA