Рядката Синя суперлуна ни провокира да забравим миналото и драмите

Ще наблюдаваме явлението тази вечер.

Ася Иванова
Ася Иванова 30 август 2023

Фотография: Pexels.com

Рядка двойка суперлуни наблюдаваме този август, който завършва с явлението Синя Луна.

Първото пълнолуние за месеца беше във вторник, 1 август, а следващото пълнолуние е тази вечер. И двете ще бъдат в рамките на 360 000 километра от Земята, което означава, че ще изглеждат по-големи и по-ярки от обикновено. Следващата дата, на която ще се появи синя суперлуна, е август 2032 г., което прави това последен шанс да станем свидетели на такава за това десетилетие.

Въпреки това, което подсказва името, второто пълнолуние няма да е синьо. Всъщност името просто се отнася до това, че това е второто пълнолуние в календарния месец. Когато второ пълнолуние падне в рамките на същия месец, това е известно като Синя Луна, оттук идва и изразът "веднъж на синя луна", като описва рядко събитие. 

Астролозите са категорични, че лунните цикли могат да имат мощен ефект върху живота ни. И така, какво можете да очаквате от Синята луна през август и как можете да използвате нейната енергия, за да ви даде сила?

Какво означава Синята луна през август? Втори шансове. 

Астрологът и лунолог Ясмин Боланд работи с лунните цикли като инструмент за саморазвитие. Тя смята Пълнолунието за време за освобождаване от миналото и за прошка. Според Ясмин това, което всъщност ни предлага Синята луна, е втори шанс за започване от начало. 

"Синята луна през август означава, че имаме двойно по-големи шансове да направим емоционален детокс и да се отървем от всеки стрес и драми, които са се случили в живота ни", казва тя. "Имахме наистина интензивна първа половина на 2023 г. Сега е наистина добър момент да се освободите от всички неразбории от първата половина на годината."

Въпреки че Синята луна няма да предложи някакви бързи решения, осъзнаването й и работата с нейните енергии може да ви помогне да се освободите от негативността.

Всяко пълнолуние има различна енергия в зависимост от астрологията, а предстоящата довечера Синя суперлуна е в знака на мечтателните Риби. "Това е мистична луна, така че се свържете с вътрешната си психика", насърчава Ясмин. "Има хармоничен ъгъл спрямо Юпитер, планетата на късмета и традиционния владетел на Риби. Той ни подтиква да бъдем щастливи и приключенски настроени. Следователно може да очаквате положителни обрати, въпреки че това не трябва да се надценява."

Синята луна ще се отрази положително на Телците, Раците, Девите, Скоприите, Козирозите и Рибите. За останалите знаци може да бъде малко предизвикателство. Въпреки това все още могат да се случат положителни промени – и воденето на дневник по това време може да помогне. "Около Синята супер луна преоценете всичко, преосмислете и преразгледайте. Очаквайте добри неща, тъй като могат да се отворят нови възможности."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA