Игра на цветове

Текст: Тита Найденова. Кариерата на Иванка Георгиева в света на модата започва още от нейното дипломиране, специалност текстилен дизайн, в художествената академия в Сан Франциско.

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 22 април 2019

Изключително горди с талантливата си студентка, преди години представители на академията се свързаха с Grazia с желанието да се представи една талантлива българка, която е успяла да впечатли преподавателите си в модния департамент. Оттогава следим всички професионални предизвикателства по нейния творчески път, някои от които ни оставиха без думи. Само няколко месеца след като участва на традиционната Седмица на модата в Ню Йорк, Иванка е поканена да се включи в екипа на модната дизайнерка Даян фон Фюрстенберг за линията ù, посветена на дома. Именно през времето, прекарано в офисите на DVF HOME, българката успява да се подготви за следващия си голям скок, този път в студиото на един от най-любопитните модни дизайнери в Града на голямата ябълка - Зак Поусън.

След като натрупва опит и знания в неговото ателие, тя се отправя към поредния си голям работодател – известната компания Saint John. Задълженията на Иванка включват създаване на артистични мотиви, които да се прибавят върху текстила и плетивата, характерни за продуктите на известния бранд. Тя върши работата си с афинитет към детайла и историята зад неговата специфична форма. Тези умения служат за отправна точка на първия образователен курс, който дизайнерката води в залата на столичното пространство за събития и идеи „Генератор".

В две поредни съботи (на 12 и 19 януари) Иванка представи своя поглед както за дизайн на текстил, така и за изпълняването на конкретни задачи и изграждане на портфолио. Първата част на курса разглежда: креативно мислене; творчески проект от А до Я - процес и стъпки, структуриране на начина на работа, знания и опит. Втората част е посветена изцяло на практическото реализиране на финалния идеен замисъл, построяването на професионално портфолио, неговия основен изглед и задължителни компоненти.

Иванка Геогиева мода

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA