Ново дизайнерско събитие в „Иван Асен 22"!

Организаторите се спират на понятието „Мед" заради неговото двойно значение в българския език: от една страна се сещаме за пчелния мед с неговия топъл цвят, сладък вкус и аромат, който свързваме с Коледния уют, и, разбира се - медта – този мек и ковък метал, който дава възможност за създаването на променливи течни, извити, структурирани, нагънати триизмерни форми или гладки повърхности с деликатен розово-металически блясък.

меден ритъм

Цветовата гама на темата ще обхване обаче не само задължителните златистокафявия цвят и червеникаво-оранжевите нюанси, но и тези от зеленикаво-тюркоазената гама на патината, образуваща се върху медта при нейното окисляване: петролено-синьо и зелено, ръждиво-кафяво, допълнени с индустриалните цветове на сивкав бетон, цемент, графит.

меден ритъм

Извивките на медните духови инструменти пък ще ни поведат в епохата на джаза, а музиката на Сачмо, ритъмът и емблематичният стил на 20-те години ще послужат като допълнително вдъхновение за участниците в програмата на събитието. Темата ще намери отражение както в цялостното излъчване на оформения в духа й интериор на шоурума, така и в професионалната фотосесия с дизайнерските модели.

Меден ритъм

Свои авторски облекла ще покажат Георги Флоров, Росица Мршич, Диляна Иванова, Антония Райчева, Динка Касабова, Инна Габровска, Радостина Клинкова, Милена Начева, Славина Петрова, Юлияна Янъкова, Симеон Атанасов, лейбълите Prototype 23, Jar & Jam, nelmit, OFF LIMITS Studio, carevitsa, YOD by Yana Dvoretska, GIZDA by Katya Lozanova.

меден ритъм

Бижута ще представят Виктор Павлов, Велислава Божинова, Гергана Труканова и KENNA Jewellery. С нетърпение очакваме и дебютите на „новите имена” на "ИВАН АСЕН 22": талантливите абсолвентки по мода от НХА Полина Сотирова и Анелия Антова, а специална изненада за ценителите на висококачествен дизайн с интернационален привкус сме приготвили с първото представяне в България на модели от колекцията на откритието на "ИВАН АСЕН 22": Krenare Rugova, дизайнерка от Косово, завършила реномирания Parsons School of Design в Ню Йорк. Нейни дрехи са носени по време на филмовите фестивали в Кан и Berlinale от Косовската актриса Arta Dobroshi и попзвездата Dua Lipa.

Окриването на дизайнерското събитие ще е на 5.12.2019 от 19:00 ч. с коктейл с прекрасните вина на ZAGREUS Winery, а изложбата с дизайнерски дрехи и бижута ще продължи до 22.12.2019 включително, с работно време понеделник – петък,  16:00 – 20:00 ч., събота и неделя от 14:00 до 20:00 часа

Визуални материали: Полина Сотирова, Кренаре Ругова,  Анелия Антова, OFF LIMITS Studio, 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA