Как да разпознаем качествените дрехи?

Отговаряме на въпроса, който ще ни помогне да пазаруваме възможно най-съзнателно и отговорно.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 29 декември 2020

Често се насочваме към покупката на качествени дрехи, за които продавачът ни гарантира, а още на първото изпиране се проявяват наченки на стърчащи конци, обезформяне или скъсване на материята. Как лесно и бързо да разпознаваме качествените дрехи и никога повече да не се оставяме да ни лъжат? Ето някои съвети и препоръки от Cliche!

85

Добрата външност прави ли дрехите качествени?

В днешно време както нискокачествените, така и висококачествените облекла са направени, за да изглеждат добре, но това не ги определя като дълготрайни и удобни. Контрастът на цветовете, добре изгладената и искрящо чиста тъкан също не са гаранция за качество. Има значение обработката на материята, нейната текстура, нишките, произходът, шевовете, тяхната равномерност и т.н.

Друга грешка, която хората правят при избора на качествени дрехи, е да се доверяват на етикет с дадена известна марка, мислейки, че продуктът е оригинален и марков. Това лесно може да се провери, като се погледне цената - ако тя е идентична или близка до тези на евтините и безмаркови модели, то със сигурност не можете да очаквате да купите оригинална дреха. По-долу ще разгледаме и останалите отличителни черти на двата вида.

57

Как да подберем търговските обекти, от които да купим?

Когато избираме търговския обект, от който да направим поръчката си и за да сме сигурни, че няма да ни продадат някой евтин боклук, трябва на първо място да се доверяваме на специализираните модни магазини. Ако все още не сме достатъчно сигурни и имаме колебания относно нашия избор, най-лесният и бърз начин е да проверим мненията на предишни клиенти на този магазин в интернет или да попитаме в тематичните форуми и групи за мнения.

Следващият вариант е да предпочетем покупката от бутиците, където в голяма част от случаите се предлагат наистина маркови качествени дрехи.

52

Как да разберем, че купуваме качествено марково облекло?

Красивата и модерна визия на съвременното дамско облекло не говори за неговата дълготрайност, както и за дизайнерската му изработка. Съществуват някои изпитани във времето тактики, благодарение на които можем да проверим дали купуваме наистина качествени дрехи или малко по-скъпи боклуци. Ето ги и тях:

• Качеството на платовете - издърпайте с две ръце и проверете равномерността на светлината през нишките.

• Здравите и равномерни шевове - колкото по-красиви са те, толкова по-добре.

85

• Избирайте винаги металните ципове - те са по-здрави от пластмасовите и лесно се ремонтират.

• Наличието на резервни копчета и здравите шевове са предпоставка за добра изработка и дълготрайност.

Покриването на няколко или всички от описаните особености може до голяма степен да Ви гарантира високото качество на покупката. Ако и онлайн репутацията на съответния търговец в интернет е висока, то можете да пазарувате спокойно, без притеснения за липса на лоялност.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA