Прешъс Лий - новото златно момиче на модния свят

Изминалата година беше година, която почти всички искаме да забравим. Почти всички, но не и Прешъс Лий...

Силвия Канин
Силвия Канин 25 февруари 2021

Дали звездната карта, дали късметът, дали времето, в което заживяхме, или просто щастието да имаш ясна идея какво искаш и как го искаш, целият този коктейл от възможности и случвания носи на Прешъс впечатляващи успехи за момиче с извивки. Тя е корица на италианския VOGUE през 2020-а, участва в рекламната кампания за капсулната колекция Wonder Woman на Miu Miu, част е от изключително секси шоуто, което съпровожда колекцията бельо на Риана Savage x Fenty, тя върви по модния подиум на пролетно-лятната колекция на Versace, през януари тази година се появи на страниците на американсия Vogue, а отскоро е и първият plus-size модел, който виждаме в рекламна кампания на Zara.

„Тя има правилното поведение, правилното присъстие, за да носи Versace. Уверена е и носи дрехите по уникален начин, заразява с удоволствие и настроение. Истинска радост е да работиш с нея. Харесвам я и вярвам, че моята мода и въобше светът на Versace е способен да говори на всички", споделя Донатела за новата си абсолютна любимка, която в началото е искала да стане адвокат.

Платформата, която дава правото за случване на добрини, е огромна и привлича Лий, но кариерният й завой й доказва, че привилегията да бъде сред новите най-обожавани plus-size модели й дава много по-голям размах да променя.

В Атланта, криейки се в своята стая, Прешъс гледа с вълнение „Сексът и градът". Едната прична е модата, другата е мечтаният Ню Йорк, а третата е Саманта Джоунс. Не заради сексуалните й похождения, а заради факта, че Саманта е тази с големи идеи и непримирим дух, който може да те събуди и провокира, това кара Прешъс да се идентифицира с русата фатална жена. Мечтата за Ню Йорк се сбъдва и Лий се озовава в Голямата ябълка, където съвсем отговорно си обещава, че ако кариерата й на модел не е епична, ще се откаже след година и ще се завърне към идеята за правото.

Големите врати в модата за Прешъс се отварят, след като е готова да каже „Не" на всички, които й поставят ограничения

Тя сменя няколко агенции. Казват й, че името й е твърде неподходящо за прохождащ plus-size модел и че трябва да работи под друго по-класическо име. Тогава Прешъс разказва, че са искали да я кръстят Виктория, и името допада на агентите й. „Никога не се усетих като Виктория, нито отговарях на името по кастинги, когато казваха, че е дошъл моят ред." Прешъс споделя, че освен смяна на името са й налагали и начини, по които да носи косата си, дрехи, с които да се облича. И така до момента, в който тя не се научава да отказва. Категорично и непоклатимо. „Кариерата ми тръгна нагоре, когато поех контрола над идентичността си", споделя пред Time момичето, което според Vogue ще е сред топмоделите на 2021-ва и не само.

Аплодисментите за нея не стихват, след като покорява подиума на Tommy Hilfiger и Christian Siriano, но модното чудо, несравнимо с нищо друго, за Прешъс е пролетно-лятната колекция на Versace. „Когато вървях по подиума, се чувствах изключително висока, чувствах, че имам страшно много сила. Знаех, че не вървя само за себе си, а за още толкова много хора", разказва пред Vogue Прешъс. Нямаме търпение да видим какво още ще ни предложи 2021-ва в модно отношение начело с красивата тъмнокожа моделка, която случва мечтите си не само за себе си, но и за всички нас.

Фотография: Instagram; vogue.com

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA