Истински красивият ум на Палома Крус

Моделът (и преподавател в Харвард) доказва, че не е трудно да бъдеш каквото пожелаеш.

• Модел: Paloma Cruz • Фотография: Olly Vento • Грим & коса: Iuliana Burdiugova • PR: Masha Borovenskaya

Намираме се в 2021 г. и се предполага, че отдавна сме оставили всички предразсъдъци зад гърба си. Като този, че красивите жени могат да са само и единствено красиви. Палома Крус доказва обратното. Тя е модел, начинаещ стилист и social media персона, но в същото време знае три езика, има няколко степени на висше образование и дори стига до кампуса на Харвард, където влиза в ролята на асистент преподавател. Нямаше вариант, при който да не се запознаем с красивия ѝ ум отблизо, не мислите ли?

Израснала си в Чикаго. Каква беше средата там?

Винаги съм смятала Чикаго за мой дом, градът наистина ми повлия много като човек. Някак свикваш  с бързия начин на живот. Уникален е, защото има огромно разнообразие от хора, но жителите му никога не разграничават новодошлите.

Малко хора могат да говорят три езика. Как, за бога, научи мандарин?

Провокира ме още когато бях на 5. Чух го от телевизора и просто казах на майка ми „звучи готино, искам да го науча". Майка ми е страхотна и винаги обръща внимание на моите интереси. Заведе ме в няколко училища, но, за съжаление, един от директорите ме отхвърли, казвайки, че никога няма да науча езика, тъй като родителите ми не са китайци. Записах се в училище с преподаватели, които току-що се бяха преместили в Съединените щати от Китай, продължих в гимназията и накрая участвах в няколко летни програми на китайски университет.

57

Как тогава реши да се занимаваш с наука и икономика?

Страстта ми винаги са били езиците. Създават усещане за свъзаност. Именно тази любов ми даде нова перспектива и ме предизвика да уча Международни отношения в университета в Чикаго. След това исках да науча повече за икономическия бизнес и съвсем наскоро получих сертификат от Харвард.

Доколкото знам, имала си възможност и да преподаваш там, което е ДОСТА впечатляващо.

Беше страхотно да бъда и студент, и асистент преподавател. Като студент получих много от страхотни професори. Независимо от степента на развитие, важно е да продължаваш напред. Като асистент преподавател, наистина исках да покажа на студентите връзките между настоящите събития и фундаменталните икономически теории.

Какво е усещането да си страшно красива жена в Харвард?

Всеки там работи усилено и е красив по свой собствен начин. Искаше ми се да прекарам повече време в кампуса, но заради пандемията, курсовете се преместиха онлайн.

57

Модната индустрия е другата ти голяма страст. Защо?

Позволява ми да се изразявам. Всяка снимка разказва история. Благодарение на кариерата ми на модел имах възможност да пътувам, създавам приятелства и изпитвам нови усещания.

Кой е най-интересният ти проект напоследък?

Тази фотосесия за GRAZIA. Чета списанието от тийнеджър и винаги е специален момент, когато пътувам в чужбина и си купувам брой от летището.

Как протекоха снимките?

Реших да поема инициативата при стайлинга и с моите страхотни фотограф и гримьор успяхме да уловим дуалистичната природа. Розовата лилия от корицата е нежна и крехка, затова реших да я подчертая с кафяв кожен корсет. Цялата концепция олицетворява мотото ми, че една жена трябва да бъде и деликатна, и силна.

Как смяташ, че красотата на жената се отразява на нейния професионален успех?

Не мисля, че изобщо трябва. Хората смятат, че когато си красив, обикновено си фокусиран само върху повърхността. Това е погрешна концепция, с която се сблъсквам често. Първоначално не исках да казвам на колегите си, че съм модел, защото се страхувах, че ще ме съдят и няма да ме оценят. Научих се да ръководя със сила и увереност.

57

Какво, според теб, вдъхновява жените?

Подкрепата от другите жени. Бих посъветвала всички да следват визията си и да открият други хора, които ги подкрепят.

Имаш ли планове за останалата част от годината?

Наскоро започнах да влизам в ролята на стилист и се наслаждавам на шанса да разказвам история от началото до края. Създадох и Instagram профил - @stylechic.paloma.

Пожелай нещо на читателите ни…

Фокусирайте се върху позитивното в тези несигурни времена и живейте всеки ден на макс.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA