Моли Роджърс и Дани Сантяго ще ни дадат онова, което очакваме от втория сезон на "Просто ей така"

Срещнахме се с дизайнерите на оригиналната HBO Max поредица, за да разберем какво точно предстои измежду секса и града.

Фотография: HBO Max, Andre Gabb

Кари Брадшоу е на мнение, че в Ню Йорк винаги търсиш апартамент, работа или гадже. И повод да се облечеш като нея, ако мога да се включа и допълня списъка. Все пак "Сексът и градът" предефинира попкултурата, но и представите за съвременния street style.

Когато HBO дава зелена светлина на сериала и първите епизоди стигат до малкия екран през 1998 г., интерес не липсва, но никой не предполага какво точно предстои. Изведнъж всички са влюбени в чувството за хумор на Саманта, в прагматизма на Миранда, в женствеността на Шарлот, в умопомрачителния стил на Кари. И така до днешна дата.

"Просто ей така" предизвика твърде разнопосочни реакции, но на преден план в дългоочакваното продължение отново са впечатляващите аутфити. За тях се налага да благодарите на дизайнерите Моли Роджърс и Дани Сантяго, които поеха щафетата от Патриша Фийлд и накараха публиката да остане с отворена уста.

Моли Роджърс

Дани Сантяго

Описвана от самата Фийлд като "интелигентна, креативна и професионалист", Моли е нейната дясна ръка в оригиналната поредица. Зад гърба си има шест номинации за "Еми" и победа след третия сезон на "Сексът и градът". Името ѝ е в кредитите на "Дяволът носи Прада" и много други популярни продукции. Известен със своя театрален подход, Дани пък е в челните редици на модната индустрия вече повече от три десетилетия. Списъкът му с клиенти включва Bad Bunny, Дженифър Лопес, Лени Кравиц и Пенелопе Крус, а досегът му със секса и с града се случва за филмовите адаптации.

Първите два епизода от втория сезон на "Просто ей така" вече са в HBO Max, а останалите девет ще се появяват в стрийминг платформата всеки следващ четвъртък.

Може да очаквате Ейдън, грандиозното завръщане на Саманта Джоунс, но не и героите да се сливат с тълпата. Потвърждават го самите Моли и Дани, с които имахме удоволствието да разговаряме ексклузивно точно преди премиерата.

Просто ей така

Тъй като модата е голям момент от шоуто, как се справяте с очакванията? Предполагам, че е задължително случващото се в гардероба да изглежда по-епично с всеки следващ сезон.

Моли Роджърс: (Смее се.) Винаги има вълнение. Обмисляме какво ново можем да вкараме в картинката. Какво не сме стилизирали до момента или какво Сара Джесика не е виждала. Следваме сценария. По-скоро е състезание със самите нас, защото искаме да развълнуваме актьорите. А и трябва да дадем на зрителите това, което очакват.

Дани Сантяго: Непрекъснато се появяват нови колекции и фотосесии. Виждаме какво създават дизайнерите, какво носят хората в Instagram, следим отблизо, пазаруваме. Случва се да взимам разни неща още преди да сме започнали снимките, защото знам, че са специални и ще ги използваме, когато се завърнем.

Просто ей така

Как тоалетите в новия сезон ще отразят развитието на героите?

Моли: В първия сезон имаше погребение, както и много емоционални промени в живота на момичета. Той обикновено е свързан с порастването и как приемаш тези промени. Тонът на втори сезон е много по-оптимистичен. Дрехите са ярки, цветни, дребните аксесоари са навсякъде. Опитахме да го отразим.

Има ли конкретен модел, който ви е развълнувал повече от останалите? И позволено ли е на актьорите да ги приберат вкъщи?

Моли: Страхотно е да видиш гардероба отблизо, някак ти отваря очите. А Сара Джесика пази моделите наистина добре. Няма абсолютно всеки, но има по-големите от тях. В шоуто като нашето, някой трябва да го направи. Наскоро с Дани организирахме презентация в Ню Йорк. Забавно е феновете да видят туту полата от отварящите кредити, например. Вярвам, че момичетата могат да вземат дрехите, ако поискат. Наскоро Синтия ми каза, че е открила рокля, която носи в първия филм.

Дани: Подготовката за Met бала беше забавен момент. Ще видите красивата рокля Valentino, която направиха специално за нас. Удължиха воала, добавиха красивия елемент на главата. Аутфитът на Шарлот го изградихме буквално от нулата. По идея на Майкъл Патрик Кинг. Направихме латексовия корсет, сложихме ѝ ръкавици и наистина високи обувки на платформа - модерни, но в същото време секси. Добавихме и тази шапка на Stephen Jones, която ни изпратиха от Европа.

Просто ей така

Спомняте ли си момента, в който разбрахте, че работата ви има наистина огромно влияние?

Моли: В първите два сезона на оригиналната поредица никой не знаеше за какво става въпрос. Влизахме в шоурумите и казвахме, че работим върху сериал, озаглавен "Сексът и градът". Хората подхождаха със съмнение, все пак заглавието е колоритно. Усетихме промяната някъде около сезон 3, след като вече бяха излъчени няколко епизода и публиката започваше да се влюбва в персонажите. Тогава разбрахме, че работата ни кара останалите да говорят. Беше вълнуващо, но не сме го очаквали. Не мисля, че някога можеш да планираш хит или тренд. Случва се магически - на правилното място, в правилното време.

Просто ей така

ТВ героите са модни икони отдавна, но сега сякаш имат повече конкуренция в лицето на social media звездите. До каква степен гардеробът на Кари, Шарлот и Миранда е вдъхновен от тях?

Моли: Нямам представа кой е номер 1 в TikTok. Не знам какво правят инфлуенсърите, но знам, че нямат сценарий и просто представят това, което виждат. Аз обичам да го правя сама. Вдъхновявам се. Отговарям ли на въпроса донякъде?

Дани: Аз дори не съм в TikTok. По-скоро гледам ревютата и как те оживяват по улиците на Ню Йорк. Получава се микс от хора и стилове, не следваме конкретен момент или история. Обичаме момичетата ни да бъдат уверени, да са секси и да се обличат за себе си, не за някой друг.

Тоест социалните мрежи нямат толкова голяма роля?

Моли: Имат, но предпочитаме да се доверим на индивидуалното усещане, ако се хвърляме в заешката дупка.

Просто ей така

Любимите герои вече са над 50. Ще видим ли дрехите им да говорят за тези промени, които споменахме?

Моли: Много е важно жените да се подкрепят. Шоуто ни показва, че с остаряването всъщност ставаш по-добра версия на себе си. Краката ти стъпват по-здраво на земята. Светът няма лимит, без значение на каква възраст си. Просто е пълен с предразсъдъци. Искаш да пробваш сивата коса на Миранда? "О, какъв ужас!". Или отиваш в кабинета на пластичния хирург като Кари и се появява онзи въпрос. Обичаш ли себе си или искаш да промениш всичко?

Какво сте научили от работата си с Патриша Фийлд и Сара Джесика Паркър?

Моли: Пат Фийлд ме научи, че няма правила. Искаш да носиш бели обувки след Деня на труда през септември? Давай, направи го. Смяташ да комбинираш различни принтове? Защо не? Имаш само един живот. За да си успешен в която и да е сфера, трябва да обръщаш внимание на детайлите. Когато снимахме сериала в началото, пробите продължаваха по 8 часа. Слагахме всеки пръстен, всяка гривна, всеки колан.

Дани: Сара Джесика е отворена към всякакви предложения. Каквото и да донесеш, тя ще го пробва. Взема участие в процеса, има вкус, но и страхотни познания за света на модата.

Просто ей така

Именно при нейната героиня най-редовно виждаме интересния микс от винтидж мода и луксозни брандове.

Дани: "Причудлив" е терминът, който винаги сме използвали. Така гледаме на въпроса. Тя е причудлива.

Моли: High-low.

Дани: Не се интересува от цената или от къде идва даден модел, а как ще се чувстваш, когато го облечеш.

Гледайте новите епизоди на "Просто ей така", само в HBO Max.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA