Дийн и Дан Кейтън продължават да натискат бутоните на Dsquared2

Дизайнерското дуо пристигна в България за петата годишнина на марката.

Сещам се за няколко начина да отбележиш рождения си ден. Романтична вечеря. Изненадващо парти. Ексклузивна среща с Дийн и Дан Кейтън, които стоят зад двете "D" на Dsquared2. По различни причини, последната опция е малко вероятна, но буквално описва как посрещнах поредната си обиколка около Слънцето.

Дизайнерското дуо пристигна в България на 29 юни, за да отпразнува петата годишнина на бутика със специално събитие, на което бяха представени и звездните посланици на марката - Дара Екимова, Михаела Маринова, Галена, Мария Бакалова и Лили Иванова.

Dsquared2

Dsquared2

Дамите бяха първите облечени в есенно-зимната колекция, затвърждаваща новаторския подход, смелите решения и неповторимата естетика на братята.

Всъщност още от началото през 1995 г. Dsquared2 плавно слива контрасти - между спортното и бляскавото, лежерното и екстравагантното, мъжественото и женственото. Моделите им са толкова разпознаваеми, че няма начин да ги сбъркаш. И докато повечето големи брандове използват себеизразяването като лайтмотив в кампаниите си, при тях друга опция не съществува.

Dsquared2

Dsquared2

"Хората са различни. Трябва да могат да бъдат различни, да гледат по различен начин на нещата, да показват себе си. Да имат характер. В крайна сметка това е интересното. Ако всички са еднакви, става скучно", споделя Дан специално пред GRAZIA. "Светът е извървял дълъг път, има и дълъг път напред. Мисля обаче, че публиката вече приема разнообразието." Особено ако разнообразието е възможност да се заявиш силно и отдалеч.

Вдъхновена донякъде от ретро тенденциите, донякъде от западните дизайнерски стилове, новата колекция смесва всевъзможните тийнейджърски стереотипи и съвременната увереност. Независимо дали ще облечеш яке с ресни, дънки със звезди на коленете, трикотажен потник с щампа, бродирани каубойски ботуши, байкър яке, класически стилен пуловер или къси панталони.

Dsquared2

"Тийнейджърският кураж", отговаря бързо Дийн, когато стигаме до самото изграждането на еклектиката. "Когато си млад, не те е страх от нищо. Правиш лудости, някъде по средата на деня се сещаш и започваш да мислиш за тези лудости, даже може би твърде много. Представяме различните типове тийнейджъри в училище, дори открихме ревюто с TikTok-ър."

Dsquared2

Работата им обаче не е пряко свързана със случващото се в социалните мрежи. "По-скоро се вдъхновяваме от това, което се случва наоколо, от това, което ни вълнува. Което вълнува хората. Забавно е, защото имаме чувството, че сме много млад бранд, а в същото време сме утвърдени. Има много неща, които само ние можем да направим. Ако можем, трябва. Трябва да натиснем бутоните."

Имайки предвид, че са натиснали повече бутони в модната индустрия, отколкото вероятно съществуват, логично е да ги попитам дали има такива, до които все още не са достигнали. И двамата са категорични, че се доближават до целта. Наясно са, че проектите от миналото не биха могли да резонират със случващото се в индустрията днес, но "натискат", стига да има какво да се натисне.

Dsquared2

"Ако го правиш, за да кажеш, че си го направил, не е правилната причина", уточнява Дийн. "В случай че искаш да се изявиш, бутонът е различен. Знаеш, обикновено от тона зависи как ще се възприеме казаното."

Макар да сме заобиколени от моделите за есен/зима 2023, само преди няколко дни братята Кейтън представиха погледа си за топлите месеци на следващата година. "Това сме ние. Наистина ние. Имаме кураж, не сме го загубили. Винаги ще го имаме, винаги ще го празнуваме", казва Дан, вдигайки наздравица в края на нашия разговор. Поводът може и да е рождения ден на Dsquared2 в България, но причината е въпросният кураж. Не само възможността да натиснеш бутона и провокираш сензация, а да знаеш кога и защо да го направиш. А те го знаят.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA