Tika Camaj продължава да мечтае

Животът й е сбъдната мечта, а кариерата на модел – просто зашеметяваща.

21 август 2023

Фотография: Margot & Robin
Модели: Tika Camaj & Jessica Goicoechea
Стайлинг: Gregory Russill
Локация: Follow Me Network
Продукция: Eugenie Penichot
Коса: Ahmad Abou El Saad
Грим: M L Beauty Studio
PR: Say Media
Гардероб: Versace

Тя е един от най-известните и следвани модели в света. Тя е с балкански корени и неслучайно обожава да прекарва летата си в Европа, въпреки че животът й лавира между Маями и Ел Ей.

Тя е Tika Camaj – момиче, сбъднало мечтата си за кариера в модната сфера и IG инфлуенсър с близо милион последователи в социалната мрежа. Откриваме я в Южна Франция, където Tika обмисля да прекара лятото си. С партньора й Дейвид Силвърмен пътуват често, а добрият тонус за продължителните им травъл приключения дават множеството тренировки в залата, както и практикуването на бойни изкуства. Да, чухте правилно. Тази очарователна и фина млада дама има черен колан по таекуондо.

Margot&Robin_Grazia_Tika_BD

Слагаме на пауза летния й плейлист, в който има много Dua Lipa, за да поговорим за пътя към успеха и да разберем, че перфектната за Тика вечеря е някъде в Ибиза, Сен Тропе или бреговете на Амалфи. Съгласни сме!

Margot&Robin_Grazia_Tika_BD

Родом си от Албания, имаш ли все още близки в страната и къде основно си базирана в момента?

По произход съм албанка, но отраснах в Черна гора. В момента деля живота си между Маями и Ел Ей през зимата и Европа през лятото.

Мечтаеш да бъдеш модел от съвсем ранна възраст. Помниш ли първия си професионален ангажимент като такъв и кой те избра за него?

Така е, от малка мечтая за кариера в модната сфера. Първият ми сериозен професионален ангажимент бе участието в ревю на Victoria’s Secret по телевизия CBS и след това естествено последваха ангажименти за големи брандове като Carolina Herrera, Badgley Mischka, Naeem Khan, Diesel, както и други ревюта на известни марки, в които се включих.

Margot&Robin_Grazia_Tika_BD

Какво ти помогна да станеш международно признат модел – сподели ни личния си опит?

Много работа и много отдаденост – това е мнението ми! Трябва да си активен и името ти да се чува често заради множеството проекти, които имаш. Дори вече да си направил голяма кампания за някой бранд, това далеч не трябва да е лимитът за теб и възможностите ти. Хубаво е да оцените случилото ви се, но и да си кажете: Супер! Беше страхотно, какво следва оттук насетне?

Margot&Robin_Grazia_Tika_BD

Как подхождаш в сферата сега, когато имаш опит, в сравнение с годините, в които тепърва си прохождала в професията?

Подходът ми се промени в много отношения. С появата и развитието на социалните мрежи стана необходимо всеки модел да има силно присъствие в интернет… така че създаването на качествено съдържание, честото присъствие по събития и, разбира се, нетуоркингът са изключително важни за една успешна кариера в сферата. Когато те срещнат на живо и имат възможност да общуват с теб от първо лице, брандовете са много по-отворени за партньорство и съвместна работа.

Margot&Robin_Grazia_Tika_BD

Кое е любимото ти ревю досега и защо?

Мисля, че това на Naeem Khan. Заради нивото на детайла, който човек открива в работата по моделите и ревюто, с което представя новите си колекции.

Освен с моделство се занимаваш още с бойни изкуства. Кой откри таекуондото за теб и какво те накара да се занимаваш професионално с този спорт?

Така е, носител съм на черен колан. Моят първи треньор бе баща ми – той ме въведе в бойните изкуства, които не просто ме научиха на дисциплина, но също ми помогнаха да съхраня връзката си с татко, който, за съжаление, си отиде, когато бях още малка.

Margot&Robin_Grazia_Tika_BD

Ако можеше да върнеш времето назад, би ли избрала друг живот… друга кариера може би?

Напълно честно мога да кажа, че отново бих станала модел – кариерата ми ме отвежда на невероятни места и ме среща с уникални личности. Животът ми наистина е сбъдната мечта!

Какво е все още в твоя списък с "неизпълнени задачи"?

Да посетя Индия и Виетнам, а на по-късен етап – да имам деца и да създам свое семейство.

Margot&Robin_Grazia_Tika_BD

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA