Как да изберем правилното дамско яке за нашата фигура?

12 декември 2023

Фотография: Profimedia

Случвало ли ви се е да харесате някое дамско яке на витрината на магазина, изложено на някой манекен, или качено в онлайн пространството, но когато го пробвате и закупите, нагледният резултат да не ви удовлетвори?

Това се дължи на факта, че всяко тяло е различно и при избор на дрехи, включително връхни такива, телосложението трябва да бъде взето предвид. Как да изберете най-подходящия модел сред разнообразието от дамски якета? Продължете да четете и ще разберете.

дамски якета

Как да определим правилната дължина при избор на дамско яке?

За да изберете правилната дължина, трябва вземете предвид формата на тялото както следва:

Ябълка и круша
При този тип телосложение, късите и вталени модели са неподходящи, защото не прикриват, а подчертават несъвършенствата. В този случай, дамите могат да се насочат към по-свободни кройки и дълги артикули, които да открият online. В този случай, стилистите препоръчват дължината да достига под бедрата, но да не ги покрива изцяло, особено при по-нисък ръст.

Пясъчен часовник
Ако имате такава фигура, изборът на късо и олекотено дамско яке, което е по-вталено, е отличен вариант. Така ще подчертаете извивките на тялото и ще придадете хармония във външния вид. Ако заложите на връхна дреха с голям обем и дължина, ще прикриете формите ви и ще постигнете дисбаланс във визията.

Правоъгълник
Ако нямате ясно изразена талия, а рамената и ханша ви са равни и липсват характерните извивки, то изборът на дамско яке с дължина до коленете е подходящ. Може да изберете по-свободен модел и да добавите колан, като аксесоар. По този начин ще създадете впечатление за по-ясно изразена талия и извивки.

Обърнат триъгълник
Ако имате широки рамене и по-тесен ханш, е правилно да заложите на модел с по-вталена кройка и колан, който достига до равнището на коленете, а дори и до глезените.

Това са основните насоки при избор на дължина за връхно облекло, което специалистите в света на модата съветват да следвате. Независимо дали избирате зимно или пролетно, кожено или бомбър връхно облекло – тези правила са общовалидни.

дамски якета

Кои модели прикриват най-добре несъвършенствата ни?

Несъвършенствата са налични почти при всяка фигура, като при някои са по-изразени, а при други не чак толкова. Важно за прикриването им е да изберете такова връхно облекло, което да пасва на телосложението ви.

дамски якета

Какви са препоръките за дамите с по-нисък ръст?

Дамите с по-нисък ръст трябва да бъдат много прецизни при избора на връхна дреха. Специалистите съветват:

• да се избягват дълги модели с голяма, защото това може да подчертае ниския ръст;

• да се залага на кройки, които са по-тялото, освен за фигурите круша и ябълка;

• да се избере късо дамско яке, което е до нивото на ханша или малко под него;

• да се избягват овърсайз кройки, които да създадат погрешни представи за тялото и да подчертаят ниския ръст.

Това са част от препоръките, които жените и момичетата с по-нисък ръст биха могли да спазват, за да постигнат балансирана визия.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA