Наоми Кембъл създаде антибактериална колекция с Boss

Моделите са своеобразно намигване към нейната гермофобия.

Ася Иванова
Ася Иванова 17 февруари 2024

Фотография: HUGO BOSS

Наоми Кембъл се обединява с марката Boss за колекция от 40 части, включваща дрехи с антибактериално покритие.

Моделите са едно намигване на супермодела към нейната фобия към микробите (т.нар. гермафобия).

Неведнъж тя е забелязвана на летището, облечена в защитен костюм, в комбинация с шал Burberry от агнешка вълна за 3000 долара например. Така че, афинитетът на Наоми да изглежда страхотно и едновременно да бъде предпазена от микробите, не е тайна за никого.

Сега Кембъл се обединява с немския лейбъл за колекция с общо 40 модела, чиято стойност започва от £60 и достига до £745. Тя ще обхваща всичко - от костюми до спортни панталони, вдъхновени от "забързания начин на живот", какъвто води самата Наоми. "Това са видове части, които отразяват собствения ми начин на живот. Винаги в движение, винаги готова за следващото приключение, но никога не правеща компромис със стила," обяснява Наоми пред Guardian.

Наоми Кембъл за Boss

Спортните модели са изненада за мнозина, тъй като всички сме виждали божествената черна перла, носеща прозрачни костюми от Alaïa и позираща в пелерина от Valentino couture на стъпалата на Met Gala, докато нейния асистент я развява във въздуха. 

Назначена през 2022 г. като посланик на Boss, отделна марка на Hugo Boss, Кембъл и преди е ръководила няколко кампании за марката. Колекцията бележи преминаване към нова роля на създател, която позволява на Кембъл "да изследва изцяло нов аспект на изкуство", както признава самата тя. 53-годишната красавица не за първи път влиза в ролята на моден дизайнер. Миналата година Кембъл беше широко критикувана за сътрудничество си с марката за бърза мода PrettyLittleThing (PLT) за колекция от 82 части. Преди това пък тя си е партнирала с марки като NFL и Khaby Lame.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA