Асиметрични кройки и лондонско безгрижие от FENDI

Дизайнерът Ким Джоунс представи новата си колекция в Милано миналата вечер.

Ася Иванова
Ася Иванова 22 февруари 2024

Фотография: Profimedia

Ким Джоунс от FENDI се завърна в първия ден на Седмица на модата в Милано, за да представи своята изискана колекция за есен/зима 2024 г.

Известният британски дизайнер пое своето традиционно миланско място за случая, като внесе театрален усет в пространството, залагайки на звън на барабани и копринени завеси.

Колекцията, която Джоунс представи бе едно своеобразно изследване на "лекотата на обличане, където лондонското безгрижие среща римската свобода". Той показа 53 впечатляващи визии на дамско облекло, основани на асиметрични кройки. Колекцията започна със заоблена блейзър рокля, отворена на коленете, последвана от версия с панталон, придружена от емблематичната чанта багет на FENDI. Костюмите без яка пък контрастираха с плетените ръкави и многопластови слоеве, в съчетание с прозрачни чорапогащи и мрежести колани. 

FENDI още отдаде почит на древните каменни римски фигури с отпечатани черно-бели снимки върху някои от визиите, като това е начин Джоунс да се поклони пред легендите на индустрията в Милано.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA