Стела Маккартни отдаде почит на майката Земя с новата си колекция

Дизайнерката заложи на еко материали за направата на моделите си.

Ася Иванова
Ася Иванова 05 март 2024

Фотография: Profimedia

Пайети, изработени от рециклиран алуминий, искрящи детайли от изкуствен диамант и чанти и тренчкоти от еко кожа - това са основните акценти, които можем да отбележим в новата колекция на Стела Маккартни, която тя показа по време на Седмица на модата в Париж.

Екологично ориентираните модели дрехи бяха представени на възможно най-подходящата сцена - в оранжерия в парка Andre Citroen във френската столица.

Есенно-зимната колекция на Стела Маккартни отваря вратите към ежедневния гардероб на дизайнерката, надграждайки елементи, гравирани в нейната ДНК. Намигвайки към стила на майка си от 70-те години на миналия век, Линда Маккартни е почетена чрез дамско облекло с акцент върху подплатените рамене. Това може да бъде забелязано в двуредния костюм с обемни подплънки на сакото за по-здрав външен вид, както и при впечатляващи палта с дълъг косъм, оцветени в пастелно розово. Нейното влияние присъства и в драматични рокли, отразяващи нейните блестящи черти.

Характерните стилове на дизайнера са преродени с бунтарска идентичност, балансираща мъжествена и женствена изисканост в облицовани костюми, плетени комбинации и романтичен външен вид.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA