Пенелопе Крус и Брад Пит в неочаквана колаборация

Двете холивудски звезди бяха черешката на тортата на ревюто на Chanel.

Ася Иванова
Ася Иванова 06 март 2024

Фотография: Chanel

Дори за Chanel публиката рядко изпада в екстаз и неудържими аплодисменти, преди да е видяла първия модел от колекцията. И все пак точно това се случи на шоуто на модната къщата. А причината за това са Пенелопе Крус, Брад Пит и една ватирана черна чанта на легендарния лейбъл.

Двете холивудски звезди застават рамо до рамо за късометражнен филм, режисиран от Inez & Vinoodh - почит към емоционално заредената класика от 1966 г. Un Homme et Une Femme на Клод Льолуш. В оригинала на класическия романтичен филм историята ни разкрива съдбата на вдовец и вдовица, които се влюбват неочаквано. В главните роли влизат Анук Еме и Жан-Луи Тринтинян. 

Оригиналният филм е заснет отчасти на брулените от вятъра плажове на Довил, френския морски курорт, където Коко Шанел определя своята естетика, радикална в своята андрогенност. Бутикът, който отваря там през 1912 г., е първият й магазин, който продава дрехи и шикозни шапки. И докато на крайбрежната алея отвън жените все още се разхождат с романтични рокли с корсети, то в бутика на Шанел се предлагат меки панталони и дълги жилетки, препасани с колан, за да донесат удобство на дамите при ветровитите им разходки по плажа. Именно там Шанел поставя основите на една нова ера в модата.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA