Чантата CHANEL разказва история за желание, свобода и смелост

Главните действащи лица в нея са Пенелопе Крус и Брад Пит, а ние имаме специален поглед зад кулисите.

Фотография: CHANEL

"Извинете, имате ли свободни стаи?"

Цитатът идва от филма "Един мъж и една жена", който изследва онази страхотна емоция - влюбването.

Виржини Виар винаги е изпитвала страст към киното, най-вече към "новата вълна", затова отдава почит към шедьовъра на Клод Льолуш. Произведение на изкуството, което впечатлява с чувственост, легендарни плажове, безкраен хоризонт, още по-безкрайното море и, разбира се, Довил. Курортът, в който Мадмоазел Шанел отваря бутик за шапки през 1912 г. и представя първите си haute couture творения през 1913 г.

CHANEL

CHANEL

Истината е, че няма съвпадения. А дори те да съществуват, вървят ръка за ръка с интуиция, финес и мъдрост точно като в оригиналния филм, в който актрисата носи чанта CHANEL при моментите на рухване. Рухването на любовта.

Новата кампания на иконичния бранд, режисирана от Inez & Vinoodh, повтаря почти дума по дума и кадър по кадър, някои от ключовите моменти. Главните действащи лица са Пенелопе Крус - жива легенда и посланик на CHANEL от 2018 г. насам, и Брад Пит - култовият актьор, който представя деликатния, но очарователен съвременен мъж. Героинята на Пенелопе придвижва ръката си близо до чантата, дискретно, сякаш да прикрие притеснение. Пръстите ѝ галят ватираната кожа, чуваме звука от завъртането на закопчалката и забелязваме веригата. Перфектният силует, нейният безупречен блясък и модерен правоъгълен дизайн я правят уникална и желана.

CHANEL

Моделът в лентата на Льолуш всъщност е собственост на самата Анук Еме и е нейният любим, който носи пред и зад камера. Разположена на масата в ресторанта, между мъж и жена, легендарната чанта символизира всичко, което в даден момент от живота ни дава кураж да осъществим най-искрените си желания. Тя олицетворя смелостта, смелостта най-накрая да вземеш нещата в свои ръце. Все едно няма граници между реалното и фиктивното. Кой не е мечтал да зададе въпроса за свободна стая? За час, за вечер, може би за цял живот. Въпрос, от който те побиват тръпки, който кара сърцето да бие по-бързо и по-тежко. Историята е за желание. За свобода. За чувството да бъдеш жив.

CHANEL

CHANEL

Чантата? Тя е емблема. Претърпява метаморфози според настроението. Придружава те в безсънната нощ, там е и за сутрешния изгрев. Остава завинаги, предава се от поколение на поколение. Колекция след колекция, тя се появява в различни цветове, форми и материи. Но задължително разказва историята на модната къща - нейното настояще, минало, бъдеще и връзките, които ги свързват.

GRAZIA се включва във вълнуващия разказ със специален поглед зад кулисите. Пенелопе говори за любовта, опасността и моделите на Виар, а ние продължаваме да сме влюбени в кампанията, посланието и символа на CHANEL.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA