Лятото идва със смели десени и безупречни кройки

Новата колекция на H&M е налична в магазините и онлайн от 16-ти май.

Ася Иванова
Ася Иванова 15 май 2024

Това лято ще се насладим на смели десени, които символизират безгрижните летни дни и нощи, както и на безупречни десени, така важни за перфектността на всяка наша дреха.

Именно на това се основава новата лятна колекция на H&M. А щом видите моделите, ще останете без дъх. Вдъхновени от екзотиката, енергията и богатата култура на Бразилия, те са графични и ярки – силно привличащи погледа модерни кафтани, рокли и комплекти. Цветовата палитра е всичко, от което имаме нужда този сезон. Тя е издържана в изисканите черно, бяло, бежово и червено, придружено от зелени акцентни нюанси.

H&M колекция лято 2024

H&M колекция лято 2024

Дамската колекция е ярка и впечатляваща. Контрастни шевове, ефектни щампи и цветове интерпретират движението на бразилския модернизъм, а дантелени детайли, бродерии и широки поли символизират модерната увереност. Ключовите модели включват иновативни плетени кафтани, ярки рокли в обемни макси-форми, многопластови мини-рокли без ръкави и къси комплекти, за специални плажни поводи.

При банските костюми преобладават плетките, триъгълните горнища и целите модели без презрамки. Аксесоарите включват масивни бижута в златист тон, обеци и колиета, вдъхновени от миди и корали, мъниста, плетени шапки и чанти, сандали, както и шалове в десени, които се съчетават с дрехите.

H&M колекция лято 2024

H&M колекция лято 2024

"Красивите кафтани, обемните рокли и късите комплекти в колекцията са страхотна база, която надградихме с привличащи погледа десени в органични форми, както и игра с обем. Колекцията се усеща силно и уверено, но има и тази чувственост, която е много актуална днес", казва Eliana Masgalos, концептуален дизайнер H&M.

Колекцията е представена ексклузивно с артистична интерпретация от фотографа Rafael Pavarotti с участието на Vittoria Ceretti, Anok Yai и Devyn Garcia.

H&M колекция лято 2024

H&M колекция лято 2024

"За мен беше огромно удоволствие да отида в Бразилия, за да снимам кампанията на H&M за лято 2024. Винаги е специално да се създава у дома. Да бъдеш потопен в природата и заобиколен от толкова много красота беше в основата за улавянето на същността на колекцията – един истински празник на тази невероятна енергия", казва фотографът Rafael Pavarotti.

Лятната колекция на H&M ще бъде налична в магазините и онлайн от 16-ти май.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA