Джорджо Армани показа най-добрата си колекция досега

Armani Privé за есен-зима 2024/2025 бе показана по време на Седмицата на висшата мода в Париж.

Ася Иванова
Ася Иванова 26 юни 2024

Фотография: Profimedia

Джорджо Армани за пореден път доказа, че е майстор на шикозните вечерни костюми с панталони и елегантните рокли, подходящи за червения килим. Колекцията му Giorgio Armani Privé за есен-зима 2024/2025 пък бе определена от критиците за една от най-добрите му досега.

Под звуците на джаз, моделите показаха завладяващи черни кадифени вечерни пелерини с ефектни корсети, обсипани с мъниста, дръзки деколтета и различни перлени декорации. Шоуто се движеше между рокли и костюми с панталони, докато дизайнерът преминаваше през различни цветови групи, започвайки със златно, последвано с перлено бели и черни, за да завърши със златни и кафяви нюанси. Той показа общи 89 визии, съобразени с възрастта на всяка една дама, която би добавила някоя от перлите на шоуто в своя гардероб.

Той съчета прости кройки с плътни декорации: ресни от мъниста на дълги прозрачни ризи, комбинация от широки панталони и вталени якета, както и обгръщащи тялото рокли.

Истинската изненада бе появата на черно-бяла жилетка, направена от перли с панделка на врата, последвана от няколко модела с ръкавици без пръсти. Тогава мнозина се запитаха "Това Chanel ли е?", но бързо изгониха всяка подобна мисъл от ума си, тъй като италианският дизайнер е наложил името си през годините и се нарежда като един от най-талантливите във висшата мода. Затова и няма място за сравнение. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA