Питър Копинг е новият творчески директор на Lanvin

Дълги години той работи в едни от най-големите модни лейбъли в света.

Ася Иванова
Ася Иванова 29 юни 2024

Фотография: Profimedia

Питър Копинг е новият творчески директор на модна къща Lanvin. От есента той ще отговаря за колекциите мъжко и дамско облекло. 

Копинг е добре познат в модния свят. Той има дълга кариера в едни от най-големите модни къщи. Британецът е завършил Central Saint Martins и Кралския колеж по изкуствата в Лондон. Стартира кариерата си в модата в лейбъла Sonia Rykiel.

Питър Копинг

Повече от десетилетие работи за Louis Vuitton като ръководител на отдела за прет-а-порте заедно с Марк Джейкъбс. По-късно е назначен като творчески директор в Nina Ricci в Париж и Oscar de la Renta в Ню Йорк. След това отговаря за реинтродукцията на колекциите висша мода в Balenciaga. Докато съдбата не го отвежда в Lanvin.

Lanvin e най-старата, непрекъснато съществувала модна къща. Неотдавна отпразнува 135-ата си годишнина. "Жан Ланвeн беше визионер на своето време, чиито страсти и интереси надхвърляха модата - нещо, което споделям с нея", казва Копинг в изявление.

"Пристигането му в Lanvin е значителна стъпка в ренесанса на една от великите френски модни къщи", казва от своя страна Сидхарта Скукла, заместник генерален мениджър на Lanvin. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA