Преминаваме в летен грим режим!

Как да постигнете перфектния макиаж, които да издържи през целия ден?

Ася Иванова
Ася Иванова 01 юли 2024

Фотография: Pexels.com

С поредния горещ ден се замисляме как да постигнем дълготраен и сияен летен грим. Единодушно може да се приеме, че гримирането през лятото е предизвикателство.

Капчиците пот, съсипващи добре нанесеният ни грим е нещото, с което се борим от години. И нещата могат да бъдат дори още по-трудни, ако имате мазна кожа. Затова се допитахме до специалистите и ще ви покажем как стъпка по стъпка да постигнете най-добрата си визия. Всиччки, от което имате нужда е един минималистичен летен грим, който лесно можете да научите и да създадете за нула време.

На първо място трябва да подготвим кожата. Затова я измийте добре с нежен измиващ продукт, нансесете серум и хидратиращ крем. Завършете със слънцезащитен крем.

Стъпка по стъпка към идеалния грим

За да запазите грима си за по-дълъг период от време, основното правило е да забравите за цялата си артилерия от гримове. Нанесете основа, за да може оптично да намалите порите и да постигнете гладък вид на кожата. След това, вместо да използвате фон дьо тен, можете да нанесете само коректор на местата, които ви притесняват. Ако все пак искате да нанесете фон дьо тен, изберете лека формула. Накрая фиксирайте с пудра.

грим за лятото

Естествен завършек или дефиниран макиаж?

Ружът е задължителен продукт за летния ви грим, тъй като освежава мигновено лицето. Добавете хайлайтър върху най-високите точки на скулите, на върха на носа и под веждите. Оформете веждите с мек молив, подходящ за цвета на косата ви. Завършете визията с лек гланц на устните. Ако все пак искате да заложите на по-дефиниран грим, нанесете очна линия и повдигнете миглите с водоустойчива спирала. За устните се спрете на леки, пигментирани течни матови червила. И воала! Готови сте да превземете градската джунгла. Или пък морския бряг.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA