Кейт Мидълтън дебютира с тиара от миналия век

Обръщаме поглед към любимите бижута за глава на принцесата на Уелс.

Ася Иванова
Ася Иванова 22 ноември 2023

Тиарата Strathmore Rose не е носена от близо 90 г.

Кейт Мидълтън с тиарата Lotus flower.

Кейт Мидълтън с тиарата Lover's Knot.

Кейт Мидълтън носи тиарата Cartier halo.

Фотография: Profimedia

Кейт Мидълтън дебютира с диамантена тиара, която не е носена от 30-те години на миналия век. 

Принцесата на Уелс бе заложила на Strathmore Rose, която е принадлежала някога на кралицата майка. Тя не е носена публично от близо девет десетилетия. Кейт бе съчетала скъпоцената диадема с бяла рокля на Jenny Packham, покрита с къса пелерина и златни декорации, както и обеци, които преди са принадлежали на кралица Елизабет II. Мидълтън се появи със специалното бижу по време на прием на нейните свекъри, крал Чарлз III и кралица Камила, по повод посещението на президента на Република Корея Юн Сук Йео и първата дама Ким Кеон Хи във Великобритания.

Кейт Мидълтън и принц Уилям

Това не е първият път, в който 41-годишната принцеса на Уелс носи тиара на тържествена вечеря. Само за изминалата година Кейт бе забелязана с тиарата Lover's Knot – аксесоар, известен като любим на покойната принцеса Даяна – по време на посрещането на президента на Южна Африка Сирил Рамафоса. Тя отново бе заложила на тоалет на любимата си дизайнерка Jenny Peckham и бе с перфектните перлени обеци, които са принадлежали на Даяна.

Кейт е носила само четири различни тиари при публични появи до този момент. За сватбата си през 2011 г. с принц Уилям, тя носи тиарата с ореол на Cartier, която е подарък от крал Джордж VI за кралицата майка и впоследствие кралица Елизабет я получава за 18-тия си рожден ден.

През 2013 г. носи тиарата с лотосов цвят, принадлежала на кралицата майка. Носи я и на специални поводи и през 2015 г. и 2022 г. Безспорно, любимият аксесоар за глава на Кейт е Lover's Knot. Тя я е носила четири различни пъти в рамките на седем години.

Ако вече сте любопитни как изглеждат безценните тиари на принцесата на Уелс, ви призоваваме да надникнете в галерията.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA