Историята зад сватбената рокля на Оливия Кулпо

Ася Иванова
Ася Иванова 01 юли 2024

Фотография: Profimedia

Оливия Кулпо е за традициите. Тя вярва в класическите отношения в брака, което иска да отразява и сватбената й рокля. Именно тези нейни мечти се случват, благодарение на Dolce & Gabbana.

"Това е завет. Това е началото на останалата част от живота ви – и това е съюзът и връзката на двама души завинаги", казва моделът и бивша Мис Вселена пред Vogue. Така че, когато се стига до дизайна на сватбената й рокля с Dolce & Gabbana, Кулпо има само една забележка. Иска да е толкова сериозна, колкото "сериозен е този ангажимент".

Месеци наред тя и италианската къща работят заедно, за да превърнат това емоционално вдъхновение във физическа рокля. И в събота, Кулпо минава по пътеката на параклиса в Watch Hill, Роуд Айлънд, за да се омъжи за своя любим Крисчън Маккафри. Тя заложи на дълга рокля с дълги ръкави и деколте от креп, обемна пола и подплатен гръб с копчета.

"Не исках да излъчва секс по какъвто и да е начин или форма", казва тя за роклята, която бе с близо 5-метров дантелен воал. "Когато си помисля за Крисчън и това, което той харесва, и за моментите, в които смята, че съм най-красива, роклята е абсолютно подобно: вечна, прикрита и елегантна", категорична е Оливия.

Кулпо споделя, че процесът на измислянето и проектирането на сватбата е бил сравнително прост, тъй като тя и Крисчън винаги са искали да се оженят в църква. "Това беше нашият приоритет номер едно", казва тя. Заедно с желанието за подобна церемония идва и необходимостта за по-строга визия.

Но как решава каква да е роклята?

Когато преровила интернет за снимки за вдъхновение, не успяла да намери нищо подобно. "Това ме накара да се развълнувам още повече от тази визия", добавя тя. Това се харесва и на ателието на Dolce & Gabbana, което  възприема първоначалните й идеи и й представя скица. Самата Кулпо няма забележки върху модела, който са нарисували. "Беше точно същото като оригиналната скица", казва тя за роклята, която в крайна сметка носи до църквата. "Това е първата, последната и единствена сватбена рокля, която пробвах."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA