10 оригинални идеи за носене на фишу

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 16 април 2019

Фишуто, разбира се, е един от най-забележителните аксесоари в дамското облекло. Това малко шалче не само облагородява обикновения тоалет, но и придава усещане за изтънченост, превръщайки дори ежедневната дреха в ярка и стилна. Ето защо фишуто се радва на популярност сред жените по целия свят. Не е изненадващо, че през годините, в които този аксесоар е обект на обожание от страна на нежния пол, са били измислени и многобройни вариации за носенето му.

Пролетта все повече ни радва с топлината на слънчевите лъчи, а времето нашепва за началото на лятото. През сезона на пробуждането ни се иска да изглеждаме блестящо и стилно, както никога досега. Обичайният копринен или памучен шал може лесно да стане най-добрият ни помощник в това. Тази пролет фишуто отново защити мястото си на световните подиуми и следователно в сърцата на жените.

Шалове

Какви ли не цветове и десени ни предлагат стилистите! От практична вещ, шалчето се превърна в истинска украса, правейки жената не само по-елегантна, но и уверена в собствената си уникалност.

Всяка дама е свободна да реши за себе си как да носи този незаменим аксесоар, защото според тоалета едно и също фишу може да бъде вързано по различни начини. Ето само десет от тях, които могат да променят визията ви.
Начин 1

Ако не искате много да се заигравате, можете просто да прехвърлите шала около врата си. Изберете останалите аксесоари така, че да съвпадат с цвета на шала и всичко е готово. Дори и без елегантен възел, само под формата на акцент, този аксесоар ще украси вашия имидж.

Начин 2

Сгънете шала по диагонал в лента с широчина 5-7 см. След това в центъра направете хлабав възел и закопчейте свободните краища с игла или брошка.

Начин 3

Сгънете шала на лента с ширина около 7 см и я увийте около врата, така че единият край да е по-дълъг от другия. Увийте дългия край два пъти около късия. Хванете работния край, повдигнете го и го плъзнете напред през получения отвор надолу. Затегнете възела и оправете краищата.

Шалове

Начин 4
Сгънете шала по диагонал и след това на лента. Прехвърлете през врата, два пъти увивайки краищата на шала и ги стегнете отзад в малък възел.

Начин 5

Сгънете три от страните на шала в хармоника, така че всеки край да излиза на няколко сантиметра. Четвъртата страна на шала навийте на спирала. Увийте шала около врата, като държите хармониката с ръка, след което с противоположния край на шала я затегнете плътно, оставяйки 7 сантиметра от ръба.

Начин 6

Сгънете шала, за да получите лента. Прехвърлете през врата, направете един възел и закачете брошка към възела.

Начин 7

Сгънете шала по диагонал в лента. Завържете възел. Получава се пръстен около врата. Сега увийте свободните краища по спиралата назад и завържете на тила, скривайки възела в гънките.

Начин 8

Увийте шала около врата си и го завържете с хлабав възел. Простичко, но стилно.

Начин 9

Днес е много популярна украсата на чанти. Фишуто е идеален аксесоар за тази цел. Обвийте го около дръжката и чантата ви ще стане ефектна и неповторима.

Шал

Начин 10
И последният начин е шалът да се използва вместо лента за коса. Сгънете шала по диагонал в лента с ширина 5 см. и я завържете над главата си. Възелът може да бъде както на тила (тогава краищата трябва да останат свободни отзад), така и на върха на главата (тогава си заслужава краищата да се завържат в закачлива панделка). Което и да изберете, ще изглеждате оригинално и впечатляващо.

Шалове

Накрая трябва да се отбележи, че шалът може да бъде вплетен в косата като лента, по-големите могат да се носят около кръста вместо колан, да се превърнат в оригинален топ или дори да се използват като чанта тип торба. Вариантите са действително много. Но основното е да проявим въображение.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA