Мода без възраст: невероятни инстадами на 60+

Възрастта не е граница за стила. Напротив, през годините стилът става все по-изискан, а с него идват и грацията, мъдростта и ироничността. Именно на това ни учат самоуверените инстадами, които могат да се конкурират по популярност с всяка звезда. Вижте някои от тях, които са блогърки.

Лин Слейтър

65-годишната Лин Слейтър е университетски преподавател и социален работник, води блога Accidental Icon („Случайна икона”). Тайната на името се крие в това как тя става популярна: жената изглежда толкова стилна и уверена, че папараците погрешно я вземат за знаменитост. В профила на Лин ще намерите класическата комбинация от черно и бяло. Почти на всички снимки тя позира със слънчеви очила.

Сара Джейн Адамс

Сара нарича себе си „антифешън икона". Тя създава профила си в Instagram преди почти шест години, за да продава бижута. И оттогава е привлякла 181 хиляди абонати, а снимките ù се  публикуват в различни списания. В нетрадиционните костюми на Сара ще намерите разнообразие от цветове. Тя е жена, която не се опитва да се придържа към едно направление в модата, а просто комбинира няколко. И ù се получава толкова естествено!

Мелани Кобаяши

Мелани нарича своя блог „Грандиозно шоу и разговори". Това е смесица от личен стил, хумор, изкуство и скечове. Тя дори има алтер его - Miz Bagg. Ако не знаеш как да позираш за снимка, ще питаш Мелани. Нейният блог е не само за това какви дрехи и аксесоари носи, но и как го прави. Страстта на Мелани към света на модата ясно проличава в позирането на снимките.

Беатрикс Ост

Беатрикс е художничка, филмова и театрална продуцентка, дизайнерка, актриса и писателка. И как тя се справя с всичко това? Веднъж Беатрикс споделя в интервю: „Аз съм художничка, без значение какво правя. Такава съм родена. И това се потвърждава от всяка снимка, публикувана в нейния профил. На гардероба ù може само да се завижда.

Джудит

Джудит води блога Style Crone („Стилна баба") и обожава шапките. Тя продава дрехи, шапки и аксесоари в студиото си. Джудит също създаде колекция от шапки за хора, които са загубили косата си поради химиотерапия. Както споменахме по-горе, Джудит обича шапките. Сигурни сме, че тя ще може веднага да посочи всички съществуващи форми на шапки и ще ви каже как да изберете фасона според формата на лицето.

Джин и Валери

Най-добрите приятелки Джин и Валери се срещат на модно винтидж шоу през 2008 година. Сега те заедно водят блога Idiosyncratic Fashionistas („Идиосинкратични любителки на модата”; идиосинкразия - болезнена реакция на някои дразнители или точно обратното – неестествено влечение към такива). Те се наричат ​​„модни блогърки на определена възраст, които дават лош пример на по-възрастните жени”. Въпреки че техните последователи принадлежат предимно към съвсем различно поколение. Освен снимките с модни тоалети, дамите публикуват и снимки от ежедневието си, като позволяват на абонатите да се докоснат до страхотния и променлив свят на Ню Йорк.

Сюзън

Сюзън е блогър на модата и пътуването. Тя води блога Une femme d'un certain age („Жена на определена възраст”). Публикува снимки на аксесоари отблизо - чанти, халки, модерни обувки. Опитайте се да не бъдете прекалено завистливи към нейния гардероб, въпреки че не е лесно.

Дебра Рапопорт

Дебра нарича себе си визуална художничка, създателка на шапки и моден рупор. Профилът на Дебра е пълен със снимки на ярки и умопомрачителни дрехи, които няма да видите никъде другаде. Ако животът беше подиум, тя със сигурност щеше да бъде неговата кралица.

Бет Джалали

Бет списва блога Style at a Certain Age („Стилът в определена възраст”), в който дава както модни, така и битови съвети. Със сребристата си коса Бет напомня на всички за Миранда Пристли – известната героиня от филма „Дяволът носи Прада”. Тоалетите на блогърката винаги са спретнати и добре подбрани, така че сме сигурни: Миранда би ги одобрила.

Дори Джейкъбсън

Тази модерна жена от Западния бряг поддържа блога Senior Style Bible („Библия на стила за възрастни”). В допълнение, Дори е пенсионирано зайче на Playboy, модел и визажист. Ако разгледате профила на Дори, ще разберете, че тази 84-годишна стилна дама е уверена и остроумна. Това си личи и от мотото, което тя е избрала за своя блог: „Красотата не остарява, ако я носиш с увереност”.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA