Мюли - обувки за мислители

Balenciaga

Santoni

MANOLOBLAHNIK

GIANVITO ROSSI

AdolfoDominguez

VALENTINO GARAVANI

Aquazzura

UnitedNude

През целия си живот жената балансира между копнежа за красота и комфорта и много често печели втората опция. Удобството на маратонките бие елегантността на обувките, но знаете ли, че има алтернатива, която съчетава и двете качества? Днес ще ви разкажем всичко за мюлитата и ще ви предложим най-актуалните модели.

Мюлите са елегантни обувки с отворена пета, които от латински буквално се превеждат като „мислители”. За разлика от роднината си – сабото- мюли не могат да се похвалят с масивна основа и ток. Отсъствието им се компенсира от красивата украса върху горната част, което превръща мюлитата в обект на обожание от изисканите жени.

Противно на стереотипите, мюли първо се появяват не на подиума, а в Древния Рим. Както често се случва, първоначално те са били носени от мъже, но не просто от мъже, а от високопоставени чиновници. Десетилетия по-късно жените ги вербуват за гардероба си, без да питат благородните си съпрузи.

Много често мюли могат да се срещнат на снимки в стил на pin up. По това време обувките с отворени пети претърпяха нов моден обрат, благодарение на Мерилин Монро. Известната блондинка имаше нужда от обувки, които подчертават извивката на женския крак, на токчета, елегантни и женствени. Мюли се справиха отлично с тази задача.

Бежовите или черните мюлита са безсмъртна класика, която пасва на всеки тоалет, точно както и балеринките. През новия сезон дизайнерите са модернизирали външния вид на тези удобни обувки с отворена пета и ни предлагат много интересни варианти за всеки повод.

Мюли

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA