Дамските ботуши: какво е на мода и как да изберем правилния размер?

Повелите на модната индустрия са променливи, но афинитетът към красивите и удобни обувки е постоянен. Ето какво да добавите в гардероба си това лято!

Ако държите на отличния си външен вид и да сте винаги обути според изискванията на последните модни тенденции, вероятно често се питате кои дамски ботуши са на мода в момента. В следващите редове ще се опитаме да дадем кратък отговор на въпроса и ще видим начините за тяхното съчетаване, както и възможностите за поддръжка на моделите от велур. Ще дадем и насоки за правилното определяне на подходящия за нас размер.

КОИ ДАМСКИ БОТУШИ СА НА МОДА?

Почти всяка година трендовете в света на модата се променят, но има определени стандарти, които не се прекрачват. В този ред на мисли, модерни и през тази година остават дамските ботуши, чиято височина е малко под коляното. Те могат да бъдат на ток или ежедневни на платформа, в зависимост от предназначението им.

Изключително модерни днес са дамските ботуши от естествена кожа и велурените такива. Те, освен че изглеждат красиви и елегантни, са и много устойчиви на различни външни въздействия, тъй като не пропускат вода и предпазват крака от студ.

435

С КАКВО МОЖЕМ ДА ГИ СЪЧЕТАЕМ?

Според модните тенденции се препоръчва съчетанието на дамските ботуши с дънки, което може да се носи на множество неофициални поводи. Сините ластични дънки, например, се комбинират добре с кожени черни женски ботуши или велур. В подобен случай, кафявото яке или блуза ще създадат добре балансиран и неискрящ аутфит. В случай че искате да привлечете вниманието, можете да замените якето или блузата с такива в червен цвят.

КАК СЕ ПЕРЕ ВЕЛУРА?

За разлика от кожата, велурът е много капризна материя, която изисква специално внимание при поддръжката и почистването. Също така, в никакъв случай не бива дамските ботуши от велур да се перат в автоматична пералня или да се сушат в сушилня, тъй като това със сигурност ще развали отличната им външност.

Просто трябва да притежавате мека гъба, върху която да добавите малка част от препарата за пране на велур и внимателно да го втриете навсякъде.

354

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПРАВИЛНИЯ РАЗМЕР ЗА НАС? 

• С шивашки метър измерете дължината на стъпалото на крака Ви.

• Изберете харесвания от Вас модел и щракнете на линка с таблицата за размери.

• В нея срещу всеки размер ще откриете на каква дължина на стъпалото съответства.

• Открийте приблизителната дължина, която сте получили след измерването на стъпалото.

• Сега вероятно вече знаете на кой номер съответства големината на крака Ви.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA