Дрескод: Cocktail Attire, explained

Добре дошли! Това е нашият кратък, но максимално изчерпателен коктейлен гайд.

10 юли 2022

Текст: Наско Фотев

Независимо дали сме поканени на сватба, парти или каквото и да било друго лятно събитие, дрескодът "cocktail attire" веднага изниква в съзнанието ни.

Множество модни експерти определят коктейлната визия като мост между дневния и вечерния аутфит. Някъде между офиса и дискотеката. А и в разгара на летните жеги, кой не мечтае за cocktail hour? Онова време от късния следобед, когато прохладата от разтопен лед идва не само от питието, а и от социалния живот по улиците. Именно това вдъхновява голяма част от смисъла на понятието. Ако се замислим, целта на коктейлите е да отпуснат, да създадат атмосфера за социализиране, разговор и забавление. Cocktail attire има подобно предназначение - keep it classy, but add some fun to it.

мода

ДА и НЕ в КОКТЕЙЛНОТО ОБЛЕКЛО

Категорично стоим зад твърдението, че стилът на всеки от нас е индивидуален. От друга страна, няма как да пренебрегнем модния етикет и добрия вкус. Затова ще се опитаме да ви улесним максимално.

ПРАВИЛНАТА ДЪЛЖИНА Казваме голямо "да" на роклите с миди дължина и избягваме тези дълги до пода. Платът е ключов при коктейлната визия и съвсем не е редно да го игнорираме. Залагаме на класически силует, но с интересен принт. 1:1 експеримент и стил - също като при джин-тоникът.

GO WITH THE FLOWy STYLE Оставете дънките за друг път. Широките поли и панталони са правилния избор. Подчертаваме, че по-елегантният вид е за предпочитане, но over-the-top вибрациите няма да отиват на аутфита ви днес.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЛЕСНИ, УЖАСНО ДОБРИ ВАРИАНТИ НА ЛЮБИМАТА МАРГАРИТА

ТОКЧЕТА Няма значение колко са високи, токчетата винаги са подходящи за събития, на които имате нужда от: а) приповдигнато настроение, б) приповдигнато самочувствие, в) това просто да разходите новите си любими сандали пред погледите на всички.

ГАЩЕРИЗОНЪТ Най-добрият ви приятел, когато имате нужда да изглеждате стилни, елегантни и най-вече сякаш всичко е под контрол, въпреки че таксито вече чака, а вие още не знаете какво да облечете.

МИНИ ЧАНТАТА Малки и кокетни, те са перфектния завършек. Навярно трудно бихте могли да поберете дори телефона си в тях, но пък далеч не е необходимо да сме рационални през цялото време. А просто с чиста съвест да инвестираме в Le Chiquito moyen на Jacquemus, например.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ИМАЙТЕ ПРЕДВИД ТОВА, АКО СМЯТАТЕ ДА ПРЕКАЛИТЕ С КОКТЕЙЛИТЕ

МАЛКА ЧЕРНА РОКЛЯ Малката черна рокля е синоним на коктейлното облекло. Още от 20-те години на миналия век, големите в малките черни рокли (Chanel, Dior, Givenchy и YSL) създават и поддържат славата и блясъка на този моден феномен. Няма бранд, който да не е представил своята интерпретация, а вие няма как да сгрешите с нея.

коктейли

MATCH THE COCKTAILS Не е трудно да стигнем до умозаключението, че коктейлите са фундаментална част от коктейлната визия. Тук говорим за цялостната лекота. Затова е важно да съчетаем и питието си правилно. Високият контраст предизвиква интерес, но с него трябва да се борави внимателно. Уиски и флорална рокля е комбинация, която някак безпричинно не изглежда правилна. Космополитън и ефирна пола е съвсем друг случай.

В крайна сметка най-важното е как се чувствате, защото питиетата и роклите се изменят с напредването на вечерта. Все пак запазете баланса, във всичките му интерпретации.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA