Как да координирате обувките с аутфита си?

И още по-важното: как да го правите така, че да не изглеждате сякаш 60-те са се върнали отново. Не в добрия смисъл.

Въпреки че някои трендове обещават да са вечни като любовта между Дейвид и Виктория Бекъм, ситуацията при обувките е далеч от константа. И под "ситуацията" имаме предвид не само решението да се сдобиете с нови дамски обувки, часовете търсене онлайн или обикалянето по магазините, а също съчетаването им и мисълта дали ще издържат цяла вечер в бара на плажа.

Факт, координирането на цветове, форми и текстури отдавна е отживелица, но перфектно завършеният #OOTD продължава да носи усещане за абсолютна удовлетвореност.

Истината е, че ако погледнете достатъчно отблизо и достатъчно внимателно повечето street style кадри от Седмицата на модата в Милано, например, ще видите изкусно миксирани аутфити и обувки. Принцеса Даяна е била фен на този подход, Кейт Мидълтън, Меган Маркъл, Chanel, Chloe и Valentino също ще се съгласят.

Как обаче да го вкарате в собствения си гардероб и да изглеждате така, сякаш всичко е повече от наред? Имаме няколко съвета, за които може да ни благодарите по-късно.

дамски обувки

Избирайте обувки с нюанс по-тъмни от останалия аутфит

Притеснявате се, че всички наоколо ще се обръщат по яркочервената ви рокля и ще забелязват яркочервените ви обувки? Опитайте тази техника! Изберете два сходни, но всъщност различни нюанса. В случай че аутфитът ви е цвят зелена ябълка, спрете се на дамски обувки в тревисто зелено. Сещате се каква е аналогията.

Продължете с бижутата и чантата

Не че има как matching визията да е твърде matching, но правилото за тъмния нюанс важи при изцяло монохроматичните предложения. Имайте го предвид при обиците, гривните, колието, чантата и т.н.

дамски обувки

Съчетавайте цветове, но не материали

При положение, че предпочитате перспективата "ако ще е гарга, да е рошава", постарайте се текстурата на дрехите да е различна от тази на обувките. Облечете гащеризон от кадифе, но със сигурност не го координирайте с кадифени чизми. Освен ако не искате да изглеждате като страница от учебник по история.

Забравете страха от принтове

Каквото и да се случва на котешката пътека, анималистичните щампи продължават да дишат във врата на флоралните такива. Логично е да бягате от цялостни аутфити с подобен вайб, но ако все пак го направите, обуйте сходни обувки. Сещате се, малко хора ще го направят. That's the point!

дамски обувки

Както с всичко останало, не прекалявайте

Последвайте примера на херцогинята на Съсекс и използвайте трика за официални поводи. Или пък го прилагайте го в ежедневието си. Жълтата плажна рокля в цвят горчица ще изглежда страхотно със слънчевите джапанки. Черните сандали на платформа ще подчертават идеално изискания черен тренч. Сякаш току-що модният подиум се е пренесъл на разбитите софийски улици.

Понеже ние, подобно на Кари Брадшоу, често увличаме погледа си по нужни и ненужни попадения, директно заявяваме, че няма друго положение, ако те изглеждат като най-перфектния десерт на света. Черешката на въпросния такъв слагат приятелите ни от CCC, които целогодишно поддържат богат асортимент от стилни и достъпни модели - налични както онлайн, така и във всички техни физически магазини в страната.

Вижте повече на www.ccc.eu.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA