"Най-удобните ми токчета" е изречение мечта

Даваме ви няколко съвета, за да я сбъднете.

Гергана Димитрова 02 август 2022

По закон обуваме токчетата си за коктейли, срещи и срещи с приятели. С този факт обаче идват и важните критерии като удобство и комфорт, за да можем в края на вечерта (или сутринта) да не умираме от болка.

Могат ли всъщност токчетата да бъдат удобни? Простият отговор е - да, могат, стига да спазвате нашите прости съвети при избора на високи обувки за страхотност при всякакви обстоятелства.

КАЧЕСТВЕН МАТЕРИАЛ

За да нямат срок на годност само сезон или дори по-малко, винаги избирайте модел, изработен от висококачествени материали, който от своя страна ще ви предложи удобство и комфорт през цялото време на носене.

Естествената кожа е чудесна опция поради своите еластични свойства. Така, ако е топло и кракът ви се подуе, то обувката постепенно ще се адаптира към формата на стъпалото ви. Правилото, разбира се, важи за всички видове обувки.

ВИСОЧИНА

Безспорно високите токчета издължават фигурата, придавайки ѝ повече елегантност и женственост, но ако добавените сантиметри са в повече, настъпват нарушения в стойката и походката. Това от своя страна ще доведе до дискомфорт, понижаване на увереността и нелепо излъчване.

Най-удобната височина на тока според специалистите е от 5 до 7 сантиметра. Ние, вярваме, че дори с два сантиметра по-нисък ток може да изглеждате грациозна.

РАЗМЕР

Винаги избирайте правилния размер обувки. Макар и онзи чифт, който гледате отдавна, да е намален и да сте почти на прага на завършване на поръчката - ако не е вашият номер, не рискувайте. Има огромна вероятност да ги обуете веднъж и след това да търсите приятелка, на която да ги подарите.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КАК ДА КООРДИНИРАТЕ ОБУВКИТЕ С АУТФИТА СИ?

СТЕЛКА

Макар да е доста подценявана заради незабележимите си качества, стелката също е важен елемент, за да се чувствате удобно в обувките си на висок ток. Препоръчваме по възможност да са винаги от естестени и дишащи материи, за да не се запарва или хлъзга кракът.

Фотография: Pexels.com

X