SUMMER TRENDS: Y2K от глава до пети

Бионсе отправи своя апел за Ренесанс, ние отправяме нашия - не търсете fast fashion авантюра, експериментирайте със собствените си vintage съкровища.

01 август 2022

Текст: Наско Фотев

Някъде между целодневното лутане по бански край басейна и нонстоп стриймването на новия албум на Бионсе вкъщи, все пак ни се налага да облечем нещо. Именно за тези специални летни моменти сме крачка пред вас с тренди предложения за as hot as the summer outfit.

ШАПКАТА ИДИОТКА

Y2K цунами залива целия моден цвят. А за къде са ранните 00's без забележителната им рап и хип-хоп култура? Именно оттaм идва и топ шапката на сезона - идиотката. Навярно повечето от нас могат да намерят своята още от времето, когато са увеличавали на макс Еминем или 50 Cent на MP3 плейъра. Днес идиотката е фундаментален елемент от street style културата, all the cool kids love it. <3

ОЧИЛАТА ОТ БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА

От Ким Кардашиян до Дуа Липа, всички са полудели по този така носталгичен и абсолютно забележителен тренд. Големи и разноцветни - далеч от всякакви рамки на класическото, очилата като от сергия на морето или бензиностанцията на магистралата са новия ви най-добър приятел срещу борбата със слънцето. И скуката.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 8 ВИЗИИ, КОИТО ДА КОПИРАТЕ, АКО ПЛАНОВЕТЕ ВИ ВКЛЮЧВАТ ПИКНИК

"LIFE IN PLASTIC, IT'S FANTASTIC"

Не спираме да говорим за устойчивост и опазване на природата, а и не трябва. Концепцията за рециклиран блясък отново се появява на подиума. Открояващите се пластмасови огърлици от колекцията на Anna Sui - Resort 2022 в колаборация с Daisy Chains, поставиха основата на поредния рециклиран тренд.

А за да не преоткриете само собствения ви гардероб, перлите от няколко поколения назад също набират популярност. Не знаем дали  противоречивите рекламни кампании на бижутерските гиганти работят с пълна сила или просто няма по-подходящо време за малко шик от 60-те, но във всеки случай: обожаваме този тренд!

БЕЗ РАЗХИЩЕНИЯ

Топовете за лятото, като комплимент към жегата, са къси, вталени, изрязани, проветриви или, иначе казано, всичко, което звучи привлекателно за температури около и над 30 градуса. С презрамки или без, basic или с интересен принт - имате пълна свобода. Ако сте прекалили с баровете на почивката си и сега търсите budget-friendly опция да освежите гардероба, просто оползотворете любимата си бандана. Съчетайте с loose fit дънки за перфектните Y2K пропорции.

GO BIG OR GO HOME

Трендовете за SS22 са също толкова полярни, колкото мненията за ниската талия. Искаме или не обаче тя се завръща с пълна сила. За сметка на мини топовете, панталоните са широки, дръзки и проповядващи model off-duty естетика в стил Бела Хадид. Baggy джинси, шалвари и карго панталони ще завземат Instagram акаунтите ни много скоро, но пък не можем да се оплачем. Удобството е добре дошло.

АКЦЕНТИРАЙТЕ ВЪРХУ КОЛАНИТЕ

Hey Siri, play "Hips Don’t Lie" by Shakira!

Иконичните за Милениума, големи и привличащи окото колани, отново се появяват на любимите ни глитерати. Независимо под каква форма - тънка верижка или дебела кожена лента, не изпускайте колана. За почитателите на модата без пол, те са чудесна алтернатива за деликатен андрогинен почерк във визията.

КЛАСИЧЕСКИЯТ ЕЛЕМЕНТ

Може би обувките са единствения аспект от трендовете за сезона, който не носи със себе си шок и екстравагантност. Балансът е в лицето на бели маратонки, обувки на дебел ток или платформа. Няма как да забравим и еспадрилите, който дори заклетата в своите токчета Анна Уинтур избра да обуе за Australian Open и ревю на Valentino.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НАЙ-ЛЮБИМИТЕ НИ МОДЕЛИ БАНСКИ ЗА ЛЯТО 2022

IT ЧАНТИ ЗА IT ЛЯТО

Инфлуенсърите практикуват интегрирането на типично морски елементи в градската мода от години. Тази година лятната лекота е представена от сламени чанти в различни форми и размери и така актуалните tote bag модели, плетени на една кука. Да, но в момента, в който слънцето се скрие сламената чанта не е най-добрият избор. Тогава поле за изява имат класиките като Fendi Baguette и определената от Vogue Italia като viral чанта от линията "Matelassé" на Miu Miu. Що се отнася до нас, ние силно желаем да предстоят само такива "Miu Miu пандемии".

С други думи, летните трендове идват с голяма доза свежест, непредсказуемост и смелост. Гарантираме ви бонус точки за оригиналност и устойчивост.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA