Пиерпаоло Пичоли разказа историята на Valentino

Новата haute couture колекция на марката ни връща в началото, когато красотата все пак е била бягство от реалността.

"Красотата е устойчивост, а не бягство от реалността. Креативността е единственото средство за противопоставяне на диктаторските решения", споделя Пиерпаоло Пичоли при представянето на новата haute couture колекция на Valentino.

На Испанските стълби в Рим и пред звездна публика с гости като Ан Хатауей, Наоми Кембъл, Ашли Парк, Флорънс Пю, Андрю Гарфийлд и Кейт Хъдсън, модната къща поднесе своите висши виждания за есен 2022.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: БЕЗ ПОВЕЧЕ ЕСТЕСТВЕНИ КОЖИ В КОЛЕКЦИИТЕ НА VALENTINO

Творческият директор на марката разкрива, че нищо не се е променило, но същевременно всичко е различно. "Дворецът Valentino е същият, Испанските стълби са същите, но брандът се промени - вече не става дума за възприемане на лайфстайла, а по-скоро за общност, споделяща същите ценности."

Избирайки над 40 модела с различна етническа принадлежност, възраст и форма на тялото, Пичоли вярва, че естетиката произлиза от хармонията, затова и линията е озаглавена "Началото".

Той признава, че това е "много лична колекция", при подготвянето на която е осъществявал въображаем разговор с Валентино Гаравани, затова и по своеобразния подиум видяхме подплатено сако от тафта, триизмерни апликирани рози, кашмирени поли и топове, огромни пелерини, плисирани рокли от шифон и органза, пера и други елементи, които те карат да се чувстваш в безтегловност, но и ти разказват историята на Valentino.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA