Valentino пази историята, но променя ценностите

Пиерпаоло Пичоли отдавна е започнал да върви пътя на промяната. Сега иска да се присъединим към него.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 27 януари 2022

"В модата никога не виждате тези тела. Никога", споделя Пиерпаоло Пичоли при представянето на новата си haute couture колекция за Valentino, която буквално се насочва към статуквото и неговото разрушаване.

Решен да "запази кодовете, но да промени ценностите", креативният директор на луксозния бранд обръща поглед към историята, за да предложи поглед към висшата мода, в който могат да се припознаят дори хората, за които тя изглежда като необятна страна на индустрията.

"Идеята на висшата мода винаги е била да адаптира силуетите към тялото на клиента. Но тези силуети обикновено са измислени, монтирани и реализирани върху висока, слаба и млада физика", казва още той. "Трябва да създадем нови виждания."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВСИЧКИ ГОРЕЩИ МОДНИ ТЕНДЕНЦИИ НА 2022

Точно заради това на котешката пътека видяхме елинистичните драперии и характерните форми в динамични, страшно цветни и сравнително бляскави модели, които наистина изглеждат като произведение на изкуството. Само обърнете внимание на шоколадата рокля от тюл, ръчно бродираните мъниста, лавандуловите рокли с V-образно деколте, дължините до глезена и другите попадения с естествена еластичност, адаптираща се към тялото.

"Чувствам, че ако не предавате идеите за сила и овластяване с тези ревюта, пропускате посланието", казва още той, отчасти вдъхновен от собствените си три деца, представители на поколението Z. В крайна сметка точно те имат нужда да видят, че не всичко в света на красотата е изтъркано до болка.

Тази колекция е поредното доказателство за прогресивното мислене на Пичоли, който смята, че след като сме се посвещавали на всички канони, единственият валиден такъв (към момента) е свободата в контекста на човечеството. "Бъди себе си. Това е истинският канон."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA