Да заменим сладкишите с „вкусни" дрехи!

След майските празници, загубата на няколко килограма е жизненоважен въпрос: ние тренираме усилено и тестваме нашата воля с нискокалорични диети, за да се подготвим за летния сезон. Но не всичко е толкова просто. Витрините на пекарните ни съблазняват и в тази неравна битка моментната слабост нарушава принципа „Не ям сладко!”. За щастие, дизайнерите идват на помощ, декорирайки своите колекции този сезон в десертни нюанси. Остава само да изберем подходящия.

За връзката между дрехите и сладкишите за първи път разказва френският историк Мишел Пастуро. В книгата си „Цветовете на нашата памет” той пише, че през 50-те години в Париж на всяка метростанция е имало оранжеви автомати за продажба на шоколадови бонбони с пълнеж от мандарина. Този спомен Мишел е запазил през годините на мъчителни диети. И когато е било непоносимо да сдържа желанието си за нездравословна храна, той е обличал оранжев пуловер - цвят, символизиращ сладостта на сицилианския портокал - апетитен и приятен за окото. Неограниченото желание веднага се оттегляло и младият човек е могъл спокойно да се занимава с по-важни въпроси.

За пролет-лято 2019 американската дизайнерка Maryam Nassir Zadeh представи разнообразие от летни артикули в нюанси на червен портокал. Ленените рокли и миди полите са подходящи за вечеря на лятната тераса и заменят чашата сладък аперол.

Maryam Nassir Zadeh

Maryam Nassir Zadeh

Друг нюанс, който няма да се отрази на килограмите ни, но в същото време ще придаде свежест на визията, това е банановия сладолед. За разлика от лимоновото сорбе, банановият цвят е по-плътен и богат, с карамелен подтон. Той идеално ще допълни неутралните цветове от основните ни дрехи и ще допринесе за производството на серотонин – този хормон потиска глада.

Австралийската марка Aje е включила сочен бананов оттенък в колекцията си Resort 2020. Обемните рокли и изрязаните топове от памучни тъкани могат да се похвалят с ярка „десертна” визия.

Aje

Aje

Бъдещите булки, които искат да отслабнат, за да изглеждат перфектно в сватбената рокля, също не трябва да се тревожат. Един от най-модерните нюанси на сватбените колекции за пролет-лято 2020 е ягодовият бонбон. Американският дизайнер Reem Acra представи тоалети от драпиран атлаз, чиято визия намалява глада за сладкиши. Друга новост на сезона са рамките за очила с цвят на вишнев сироп.

Reem Acra

Reem Acra

За любителите на тежката артилерия, а именно на карамела и шоколадовите изделия, Chanel, в колекцията Resort 2020, предлага тренчкоти и гащеризони с цвят на солен карамел.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA